Χάνει το χρυσό του Πεκίνου ο Μπολτ… από «καραμπόλα»!

Ο Νέστα Καρτέρ που έτρεξε με τον Γιουσέιν Μπολτ στα 4×100 του Πεκίνου πιάστηκε ντοπέ και έτσι η Τζαμάικα χάνει το χρυσό, γεγονός που αφαιρεί το «triple treble» του πιο γρήγορου ανθρώπου στον κόσμο!

Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο λιγότερο για τον Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος χάνει το χρυσό στα 4×100 του Πεκίνου. Όχι για ατασθαλία δική του, αλλά για συναθλητή του!

Συγκεκριμένα, ο Νέστα Κάρτερ, που ήταν μέλος της τετράδας στη σκυταλοδρομία του Πεκίνου, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία

Το δείγμα του Τζαμαϊκανού ήταν ανάμεσα στα 454 που επανεξετάστηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή πέρυσι. Στον έλεγχο βρέθηκε θετικό σε μεθυλεξαναμίνη. Συνολικά 31 αθλητές δεν κατάφεραν να περάσουν την επανεξέταση.

Ο Κάρτερ ήταν μέλος και στην ομάδα της Τζαμάικα στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ενώ δεν συμμετείχε στην αποστολή για το Ρίο. Στο Πεκίνο έτρεξε το πρώτο σκέλος της σκυταλοδρομίας, στην οποία η Τζαμάικα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 37.10!

Ο Μπολτ, με τη βοήθειά του έκανε το περίφημο «triple treble», παίρνοντας χρυσό στα 100, στα 200 και στα 4×100. Ωστόσο, το τελευταίο αποτελεί πλέον παρελθόν…

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*