Χαρδούβελης εναντίον ΔΝΤ: Δεν έδωσε λεφτά τον Δεκέμβριο επειδή έβλεπε ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

1
3
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών, για την προετοιμασία για το αυριανό Eurogroup. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι την ίδια ημέρα που άναβε φωτιές στη γνωστή τηλεδιάσκεψη ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας το περιβόητο plan b, ο Γκίκας Χαρβούβελης που του παρέδωσε τη σκυτάλη του υπουργείου, μιλώντας ενώπιον των ίδιων επενδυτών, επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στο ΔΝΤ.

Όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», αν και η αξιολόγηση είχε πάρει πράσινο φως από την Κομισιόν το Δεκέμβριο, οι υπόλοιποι της τρόικας «είδαν» ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αρνήθηκαν να δώσουν λεφτά.

«Τότε το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν συμφώνησαν. Πιστεύω ότι ο ΔΝΤ ενήργησε πολιτικά και πιστεύω ότι ήταν σοβαρό λάθος εκ μέρους τους. Αν είχαμε συμφωνήσει τότε, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο τώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here