Χαρίτσης: Αύξηση κατά 250 εκατ. του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το 2017

0
6

 

«Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό καταφέραμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 250 εκατ. ευρώ για το 2017. Το 2016 το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ αυξήθηκε, στο μέτρο του δυνατού, στα 750 εκατ. ευρώ από τα 700 εκατ. το 2015, ενώ για το 2017-18 το ποσό αυτό θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ και για το 2019-20 στο 1,25 δισ. ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα να υλοποιηθούν περισσότερα έργα σε περιφερειακή και τοπική κλίμακα», επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξή του στο site NEWSIT αναφερόμενος στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας είπε πως αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε βήματα:

  • Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή,
  • το νέο ΕΣΠΑ με τις στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις του που συνδέονται και με τις προτεραιότητες του αναπτυξιακού νόμου και που δίνουν έμφαση στην καινοτομία,
  • το αναπτυξιακό ταμείο το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα υφιστάμενα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία,
  • τους ευρωπαϊκούς πιστωτικούς θεσμούς όπως είναι η ΕΤΕΠ και το EFSI και τέλος
  • το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, επανέλαβε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν νέες δράσεις για την ανάπτυξη μηχανισμών δικτύωσης δραστηριοτήτων (clusters, meta-clusters) και άλλων δομών εκκόλαψης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας για την εξασφάλιση οικονομιών κλίμακας σε θέματα διανομής και προώθησης προϊόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here