Χαρούλα Αλεξίου: «Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο…»

0
24

Για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο μίλησε ανοιχτά  η Χαρούλα Αλεξίου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος στήριξης των καρκινοπαθών «Είσαι Γυναίκα, Είσαι Δύναμη», προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό.

Στη συγκλονιστική εξομολόγησή της,  η σπουδαία ερμηνεύτρια, ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για το σοκ όταν της ανακοίνωθηκε ότι έπασχε από τη νόσο, ενώ αποκάλυψε στιγμές από τον προσωπικό της Γολγοθά.

«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού», ήταν τα λόγια της Χαρούλας Αλεξίου. Και συνέχισε λέγοντας: «Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου: »Γιατί σε εμένα;», »Τι δεν έκανα καλά;», »Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;», απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες».

Στη συνέχεια όμως, βρήκε τη δύναμη να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη. « Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια βδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου», είπε η Χαρούλα Αλεξίου.

Όπως αποκάλυψε ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της από μία προληπτική εξέταση ρουτίνας. Πλέον, η ετήσια μαστογραφία είναι προτεραιότητα της. «Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here