Νίκος Παππάς: Ξεκινούν αμέσως χωριστοί διαγωνισμοί για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

0
21

 

 

AdTech AdΧωριστούς διαγωνισμούς για κάθε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες προαναγγέλλει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως θα ξεκινήσουν σύντομα.
«Ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στα «Παραπολιτικά«. Προσθέτει δε ότι τον διαγωνισμό θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Απαντώντας στις επικρίσεις για τον περιορισμένο αριθμό αδειών υποστηρίζει ότι «ο περιορισμένος αριθμός αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα. Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα». 
Ο «εκ δεξιών» του πρωθυπουργού σχολιάζει και τις πληροφορίες που φέρουν τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο για να εκπέμψουν από εκεί.
«Αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε.

Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει ονόματα όταν μιλάει για διαπλοκή ο κ. Παππάς λέει μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει νόημα να φεύγει ο ένας καναλάρχης ο οποίος «δεν κατέθετε πόθεν έσχες», και να έρθει ένας άλλος που κάνει το ίδιο (…) Το θέμα είναι να πάψουν τα φαινόμενα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here