Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες για το βελούδινο διαζύγιο της ΕΕ με τη Βρετανία.

Οι διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2018, ξεκινούν με το ραντεβού του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις με τον διαπραγματευτή των Βρυξελλών Μισέλ Μπαρνιέ.

Μετά τις πρόωρες εκλογές, η Τερέζα Μέι ξεκαθάρισε ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί κανονικά παρά τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν.

Στη συνάντηση των δύο αρμοδίων θα τεθούν τα θέματα των Ευρωπαίων πολιτών στη Μεγάλη Βρετανία και των Βρετανών που ζουν στην Ευρώπη, καθώς και το ύψος του κόστους του «διαζυγίου» που μέχρι στιγμής έχει εκτιμηθεί από 11 έως 100 δισ. ευρώ.

Σχετικά με το μεταναστευτικό και την ασφάλεια αναμένεται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 22-23 Ιουνίου όπυο το «παρών» θα δώσει και η Τερέζα Μέι.

Οι ομάδες του Μπαρνιέ και του Ντέιβις θα συναντώνται μια εβδομάδα ανά μήνα και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στις βάσεις τους για ενημέρωση επί των εξελίξεων.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code