Ξένο σύμβουλο για τις τράπεζες προσλαμβάνει η κυβέρνηση

0
6
Ϡ᭴鰱� �굢ݱ�粠éܭ� ıᣡ󜪧򬠡𯷹񥟠᰼ �ݣᱯ ̡ﵠ쥴ܠ�󽳪帧 㩡 �񯭯䩜㱡쬡 �꡴ܨ峧򠪡頸޶鳧򠴯�ﵠ̭笯ퟯ�筠¯��Աߴ砱1 u㯽󴯵 2015. Ӵ筠󽳪帧 󵬬崥߷᭠尟󧲠𯵱㼲 ϩ꯭ײַᲬ հ勞쾭, ͡�ߡ򠪡頔ﵱ鳬⦆é񣯲 Ӵ᨜꧲ ꡩ 𯵱㼲 ϩ꯭﬩꾭 ŵꫥߤ粠Գ᪡뾴ﲮ (EUROKINISSI/ӔŋɏӠӔŖMϕ)

 

 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως αποφασίστηκε, η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη ξένου συμβούλου για την αξιολόγηση των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών.

Επιπλέον, όπως αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ, παίρνει παράταση η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα νέα κεφάλαια, που θα χρειαστούν οι τράπεζες για την κάλυψη των αναγκών τους, η θεσμοθέτηση νέων αναπτυξιακών εργαλείων και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο πως αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here