Ξέσπασε η μάνα του Φύσσα, έριξε μπουκάλι με νερό στον Ρουπακιά

0
54

 

Ξέσπασε στον δολοφόνο του γιου της, Γιώργου Ρουπακιά, η τραγική μητέρα του Παύλου Φύσσα, μετά το τέλος της κατάθεσής της. Κινήθηκε προς το μέρος του και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό.

«Αυτό για να με θυμάσαι», του είπε αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Λίγο αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας «Ρουπακιά, παρακάλα να φας ισόβια!», με αποτέλεσμα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη να του απαγορεύσει να ξαναμπεί.

Στη διάρκεια της συγκλονιστικής κατάθεσής της η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές επειδή οι δικηγόροι των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών προκαλούσαν συστηματικά φασαρία. «Αφήστε την να μιλήσει! Επίτηδες το κάνετε!» τους φώναξε ο σύζυγός της Παναγιώτης Φύσσας. Σρο σημείο εκείνο η πρόςδρος του ζήτησε να μην παρεμβαίνει.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα επέρριψε ευθύνες και στην αστυνομία για τη στάση της το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με την ίδια, εκτός από τον Ρουπακιά οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους φίλους του 34χρονου μουσικού. Κατέθεσε επίσης ότι ο Ρουπακιάς μετά τη δολοφονία έλεγε: «Εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι»

Μάγδα Φύσσα: Ο δολοφόνος έχει μπει στο αυτοκίνητο του, τον συλλαμβάνει η αστυνομία και τον βάζει στο περιπολικό. Εκεί τους λέει, «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι»

-Τί εννοείς; Αστυνομικός;

-Οχι, της Χρυσής Αυγής.

Μάγδα Φύσσα: Από τα 50 άτομα, στο τάγμα εφόδου, δεν συνέλαβε κανέναν η αστυνομία. Επιασαν τα παιδιά και τα έβαλαν μαζί με τον δολοφόνο!  Τα παιδιά δεν τον γνώριζαν! Καθόταν σταυροπόδι, με το κινητό του! Όταν έμαθαν ότι ο Παύλος υπέκυψε, άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπιούνται… Τότε ο δολοφόνος φοβήθηκε και ζήτησε να του αλλάξουν δωμάτιο. Μάλιστα προηγουμένως αστειευόταν μαζί τους, γιατί είστε εσείς εδώ, κλπ…

Τον άφησαν χωρίς συνοδεία, μόνο του… Θα μπορούσε να φύγει… Ο χώρος τού ήταν οικείος…

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Έχει περιέλθει σε γνώση σας βίντεο από τη δράση του τάγματος εφόδου;

Μάγδα Φύσσα: Ναι είδα το βίντεο. Ο Πατέλης δίνει εντολές στα μέλη του, μέσα σε ένα γραφείο, για μία επίθεση που θέλουν να κάνουν. «Μονο εάν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό θα κάνουμε την επίθεση. Είμαστε Χρυσή Αυγή. Ο,τι κινείται σφάζεται», λέει ο Πατέλης.

Φυσικά ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Είναι και οι άλλοι βουλευτές και ο αρχηγός. Τίποτε δεν γίνεται αν δεν δώσει εντολή ο αρχηγός.

Πρόεδρος: Από που έχετε οδηγηθεί σε αυτό που λέτε;

Μάγδα Φύσα: Είναι η ιεραρχία, είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρύση Αυγή.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Έχετε ακούσει ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον Αποστόλου;

Μάγδα Φύσσα: Ναι, ο Αποστόλου μιλά με μία γυναίκα. Εκείνη του περιγράφει το περιστατικό. Είναι αλήθεια ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό; τον ρωτάει. «Ναι αλήθεια είναι» της λέει αυτός. «Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα και τα ρόπαλα από το σπίτι».

Ο Ρουπακιάς είναι γερό στέλεχος μέσα στη Χρύση Αυγή. Επαιρνε 600 ευρώ. Και δεν είναι ένας περαστικός όπως θέλουν να τον εμφανίσουν. Είναι δίπλα σε Λαγό, δίπλα σε Μιχαλολιάκο. Είναι παντού δίπλα.

Υπάρχει καταιγισμός τηλεφωνημάτων. Τέτοια πειθαρχία και εκπαίδευση που μέσα σε 15 λεπτά συγκεντρώθηκε ένα ολόκληρο τάγμα και έφτασε στον τόπο της δολοφονίας.

Εχουν στρατιωτική εκπαίδευση, με κανόνες. Ο Παύλος δεν έτρεξε. Γιατί να τρέξει; ¨Ήταν στη γειτονιά. Πίσω του υπήρχαν τα κορίτσια, δεν μπορούσε να τα αφήσει εκτεθειμένα.

 

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ανέλαβε κανείς την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά;

Μάγδα Φύσσα: Ναι, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here