Χίλαρι: Μαχητικά υπέρ των αμβλώσεων στην προεκλογική εκστρατεία

0
5

 

Την άμβλωση στο επίκεντρο της προεκλογικής της εκστρατείας έθεσε εκ νέου τη Παρασκευή η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον. Παράλληλα Επιτέθηκε στον  Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της,  Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο χαρακτήρισε σεξιστή και εχθρό των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να παίξει, όπως παραδέχθηκε η ίδια, το «χαρτί» του γυναικείου ζητήματος σε μια ιδιαίτερα επιθετική ομιλία της από το βήμα του πολιτικού βραχίονα της αμερικανικής οργάνωσης οικογενειακού προγραμματισμού Planned Parenthood.

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θέλει να ξαναδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της, μιλάει με έναν κώδικα που υπονοεί: ας πάμε ξανά την Αμερική προς τα πίσω», τόνισε η Κλίντον, «στην εποχή που η άμβλωση ήταν παράνομη».

«Έχει πει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να τιμωρούνται σε περίπτωση άμβλωσης», υπενθύμισε, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναγκάστηκε να αλλάξει στάση. «Έχει αποκαλέσει γυναίκες πόρνες, σκύλες, βρομερά ζώα. Μοιάζει δύσκολο να υπολογίζουμε σ’ αυτόν για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, όταν έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες είναι πρόβλημα για τους εργοδότες», πρόσθεσε η Κλίντον.

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόβαλε επίσης τον εαυτό της ως μια υποψήφια που θα δώσει μάχη για «τη μισθολογική ισότητα», «τον οικογενειακό προγραμματισμό» και «το δικαίωμα να παίρνει κάποια τις δικές της αποφάσεις για την υγεία της». Η Κλίντον χρησιμοποίησε το άμεσο ύφος που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα όταν αναφέρεται στον Τραμπ, τον οποίο αποκαλεί απλά «Ντόναλντ», με εμφανώς μειωτικό τρόπο.

Η ομιλία της Χίλαρι Κλίντον, μετά την εξασφάλιση του χρίσματος  του Δημοκρατικού Κόμματος, έγινε την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει μεγάλο μειονέκτημα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ψηφοφόρους. Το 64% έχει αρνητική γνώμη για τον Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι σκέπτονται να ψηφίσουν την Κλίντον, ενώ μόλις το 32% είπε ότι σκέπτεται να ψηφίσει τον Τραμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here