«Ξινός» ο Σόιμπλε: Κοντά σε συμφωνία; Δε νομίζω…

0
5

Σε εντελώς διαφορετικό μήνυμα από τις αισιόδοξες προβλέψεις του Αλέξη Τσίπρα κινείται ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, διαμηνύοντας στην Αθήνα ότι είμαστε ακόμη μακριά από συμφωνία.

Ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γιέγκερ  τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι πληροφορίες του Βερολίνου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεν συνάδουν με αυτές που έρχονται από την Αθήνα». Πρόσθεσε δε ότι ότι πρόοδος έχει επιτευχθεί, κυρίως, στο κλίμα των διαπραγνατεύσεων και λιγότερο στην ουσία.

«Πρέπει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μεν κάποια πρόοδος, ειδικά ατμοσφαιρικής φύσης, η συνολική λύση, όμως, η οποία θα ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, εξακολουθεί να εκκρεμεί», σημείωσε ο Γιέγκερ, ο οποίος έβγαλε και «ξινίλα» για τις παρεμβάσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου.

«Έχουμε ήδη δείξει τη μεγαλύτερη ευελιξία στο πρόγραμμα της Ελλάδας«, είπε. «Δεχθήκαμε να παραταθεί και δώσαμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να μην να μην εφαρμόσει μία προς μία τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά να υποβάλει δικές της προτάσεις».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σόιμπλε για το ενδεχόμενο επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, υποστήριξε πως αναφέρεται σε αποκλειστική αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων και συνέστησε να διαβαστεί προσεκτικά αύριο ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού των Οικονομικών στην εφημερίδα Die Zeit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here