Χίος: Δημιουργείται νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
40

 

Την αλλαγή χρήσης μέρους της αποκατεστημένης πρώην χωματερής (ΧΑΔΑ) της πόλης της Χίου, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ένας νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο της Χίου, με στόχο την αποσυμφόρηση της πόλης.

Σύμφωνα με το politischios.gr, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο, στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων, εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ο σκουπιδότοπος της πόλης, βρίσκεται το σημείο στο οποίο ο Δήμος Χίου θα δημιουργήσει μία ενιαία δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στη Σούδα και στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην οδό Δημοκρατίας.

hotspot-xios.3

Ο χώρος των 90 στρεμμάτων ανήκει κατά ένα μέρος στον Δήμο Χίου ενώ ο υπόλοιπος στην Ιερά Νέα Μονή.

Από τη συζήτηση πάντως του όλου θέματος δεν έλειψαν αντιδράσεις κυρίως από μεριάς δημοτικών συμβούλων, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις και προβληματισμοί σχετικά με τη δημιουργία μιας ακόμη δομής στον περιφερειακό δρόμο, τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

hotspot-xios.2

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα 40 στρέμματα, ενώ σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη στέγαση και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (χώροι υγιεινής κλπ.) προσφύγων και μεταναστών.

Σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη στέγαση και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (χώροι υγιεινής κλπ) προσφύγων και μεταναστών ενώ όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος από αυτή την εγκατάσταση δεν πρόκειται να επηρεαστεί το υλοποιημένο έργο αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

hotspot-xios.1

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς «κύριος στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες για το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στη Χίο. Βασικό όμως είναι να προστατευθούν οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και η ομαλή λειτουργία της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here