Χίος: Σκηνές άγριας δύσης στο κέντρο φιλοξενίας της Σούδας

0
4

Μέλη της Χρυσής Αυγής και «αγανακτισμένοι» πολίτες επιτέθηκαν στους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους, καθώς και τον νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου, Γιάννη Κουτσοδόντη, αμέσως μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο φιλοξενίας της Σούδας.

Ο Γ. Κουτσοδόντης, που βρισκόταν στον χώρο, προκειμένου να ενημερώνει το νοσοκομείο Χίου για την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων, κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας μηνυτήρια αναφορά κατά ενός εκ των επιτιθεμένων, τον οποίο κατηγορεί για αναίτια και απρόκλητη επίθεση. Τονίζει ότι χειροδίκησε σε βάρος του, τον κτύπησε και αναγκάσθηκε να καταφύγει στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Καταγγέλλει δε ότι παρόντες στην επίθεση ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι ουδεμία κίνηση για την προστασία του και πολύ περισσότερο για την σύλληψη του δράστη έκαναν.

Η τοπική επιτροπή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί ότι «ετοιμάζεται νέος γύρος φασιστικού πογκρόμ».

«Καταγγέλλουμε το ξυλοδαρμό προσφύγων, ανήλικων παιδιών, αλλά και εργαζόμενου του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο της Σούδας στα πλαίσια των καθηκόντων του, από γνωστό χρυσαυγίτη.

Καταγγέλλουμε το ότι η Πυροσβεστική επέτρεψε σε μέλη της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν τις μάνικες για να καταβρέχουν μετανάστες, εξαπολύοντας απειλές, βρισιές, ρατσιστικό και φασιστικό οχετό προς κάθε κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας που ενώ τα περιστατικά συνέβαιναν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν συνέλαβαν το δράστη αλλά ούτε καν αντέδρασαν στις απρόκλητες επιθέσεις.

Καταγγέλλουμε την απουσία της εισαγγελίας από το αυτονόητο καθήκον της: να προστατεύσει τους πολίτες από όσους εγκληματούν και μάλιστα είναι γνωστοί στη Χίο, τόσο από μαρτυρίες, όσο και από φωτογραφίες ή βίντεο

Δυο μήνες μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες στο λιμάνι, τους προπηλακισμούς και τραυματισμούς αλληλέγγυων πολιτών, προσφύγων και εργαζομένων στη ΒΙΑΛ από ακροδεξιούς και ενώ η εισαγγελία της Χίου δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη, ετοιμάζεται νέος γύρος φασιστικού πογκρόμ. Προειδοποιούμε ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες οι φασιστικές επιθέσεις θα ενταθούν.

Καλούμε τον χιώτικο λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την προστασία όχι μόνο των προσφύγων αλλά και της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και των δημοκρατικών κατακτήσεών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here