Χίος – Το πρώτο σχολείο για προσφυγόπουλα

0
3

 

Το πρώτο οργανωμένο σχολείο για προσφυγόπουλα στη Χίο, άνοιξε τις πόρτες του στα παιδιά την Κυριακή. Μέχρι στιγμής έχει δύο τάξεις και 36 μαθητές.

Το σχολείο είναι ακίνητο στην οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος πίσω ακριβώς από τη βιβλιοθήκη «Κοραής».  Οι οργανώσεις «Be Aware and Share» και η «Chios Eastern Shore Response Team» ανταποκρινόμενες στα αιτήματα των προσφυγικών οικογενειών για απασχόληση των παιδιών και μάθηση της μητρικής τους αλλά και της αγγλικής γλώσσας οργάνωσαν και σχεδίασαν το πρώτο σχολείο ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου συγκέντρωσαν συνολικά 36 παιδιά,  τα οποία χώρισαν σε δύο ηλικιακές, τα παιδιά 6 και 7 χρονών και τα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Μάλιστα σε λίγο καιρό από σήμερα τη συγκεκριμένη δυνατότητα θα έχουν και τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν σε άλλα σημεία του νησιού.

Τα μαθήματα

Σύμφωνα τις Μ.Κ.Ο. τα μαθήματα αφορούν στη διδασκαλία της αραβικής γλώσσας που γίνονται από δασκάλους – πρόσφυγες καθώς και στη διδασκαλία της αγγλικής από Χιώτες καθηγητές. Παράλληλα με αυτά τα παιδιά διδάσκονται και τα μαθηματικά στην μητρική τους γλώσσα ενώ αργότερα υπάρχει σκέψη να προστεθεί και η φυσική μέσω πειραμάτων.

Το κτίριο όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ενοικιάστηκε έναντι μισθίου από ιδιώτη ενώ η συμμετοχή και η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο εγχείρημα θα κρίνει και την επιτυχή πορεία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here