Χουλιαράκης: Οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία – Κανένα κούρεμα καταθέσεων

0
4
ÁÈÇÍÁ// ÐÁÑÁËÁÂÇ-ÐÁÑÁÄÏÓÇ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ.(EUROKINISSI-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Δεν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων, διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «οφείλουμε να την τηρήσουμε» τη συμφωνία με τους δανειστές ενώ περαιτέρω δήλωσε:

«H συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους. Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο».

Συγκεκριμένα ο υπουργός, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, είπε ότι μελετώνται μέτρα, ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες.  Σημείωσε μάλιστα ότι ήδη λαμβάνουν χώρα συζητήσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος, την εφαρμογή του περιουσιολογίου και την πάταξη του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Tέλος, αναφερόμενος τέλος στα capital controls, ο κύριος Χουλιαράκης δήλωσε: «Η λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης που προσφέρει η πρόσφατη συμφωνία και η εμπέδωση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαλύουν τον κίνδυνο της εξόδου από το κοινό νόμισμα και επιτρέπουν τη σταδιακή, αλλά ταχεία άρση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here