Χουντής: Ρωμαϊκή αρένα γερμανικής έμπνευσης η ευρωζώνη

0
5

 

Η ευρωζώνη «έχει γίνει μια ρωμαϊκή αρένα γερμανικής έμπνευσης, όπου ο δυνατός έχει επιβάλει τη θέληση του και τα συμφέροντά του στον αδύνατο, τόνισε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής.

Κατά τη συζήτηση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ, παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Χουντής είπε πως η ευρωζώνη έχει βυθίσει τις χώρες στην ύφεση, στην ανεργία και γενικά την ευρωζώνη στη στασιμότητα και έχει καταδικάσει τη νέα γενιά σε μακροχρόνια ανεργία.

Σημείωσε ακόμα πως «ενώ στις ιδρυτικές Συνθήκες της ΕΕ αναφέρονται ως στόχοι, η ευημερία των λαών, η οικονομική σύγκλιση, η απασχόληση, η ανάπτυξη, οι χώρες και οι λαοί που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα δεν το βλέπουν. Δεν βλέπουν δημοκρατία, δεν βλέπουν αλληλεγγύη» και προσέθεσε:

«Το ευρώ έχει γίνει μία νομισματική φυλακή με δεσμοφύλακα, τον υπερδραστήριο – με ποια νομιμοποίηση άραγε – κ. Ντάισελμπλουμ. Έχει γίνει μια ρωμαϊκή αρένα γερμανικής έμπνευσης, όπου ο δυνατός έχει επιβάλει τη θέληση του και τα συμφέροντά του στον αδύνατο. Έχει βυθίσει τις χώρες στην ύφεση, στην ανεργία και γενικά την ευρωζώνη στη στασιμότητα. Έχει καταδικάσει τη νέα γενιά σε μακροχρόνια ανεργία.

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ επισήμανε πως το ίδιο το ευρώ είναι αυτό που δημιουργεί τους νέους διχασμούς: Βορράς-Νότος, Πλούσιων-Φτωχών, Δανειστών-Δανειζόμενων, Πλεονασματικών-Ελλειμματικών. Με αυτή την έννοια, είπε, δεν μπορεί να είναι το σχέδιο, δεν μπορεί να είναι ο τρόπος, δεν μπορεί να είναι ο δρόμος με τον οποίο θα υπάρξει η ένωση λαών και χωρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here