Χουλιαράκης: Δεν παίρνουμε πίσω το ΦΠΑ για τα νησιά

0
4

 

«Mε την αξιολόγηση της Τρίτης κλείνει ένας κρίσιμος κύκλος στην πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, που χαρακτήρισε την αξιολόγηση ως την «πιο περίπλοκη, δύσκολη και πιο σημαντική της τελευταίας πενταετίας».

Στην συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως, «πιάνοντας» τους οικονομικούς στόχους για την τριετία 2016-2018, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να νομοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το τέλος του προγράμματος.

Σε ερώτηση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και για το κατά πόσο η κυβέρνηση σκέφτεται την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, ο κ. Χουλιαράκης απάντησε «όχι», υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση που η οικονομία της χώρας ανακάμψει θα υπάρξει αναλογική και δομική ανακατανομή των πλεονασμάτων.

Για τις εκκρεμότητες της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς, ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε πως ο μεγάλος όγκος των εκκρεμοτήτων αφορά σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο της Κυριακής και ότι τα βασικά θέματα είναι αυτά της ιδιωτικοποίησης του ελληνικού, τα κόκκινα δάνεια και οι νομικές διατυπώσεις στο θέμα του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων που αφορούν στη νομική κάλυψη των μελών που θα το απαρτίζουν.

Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε «κρίσιμη» απόφαση του Eurogroup την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι μεσομακροπρόθεσμα, οι βασικές ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα μείνουν κάτω από το όριο του 15% του ΑΕΠ. Από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση μέχρι το 2013 οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας ήταν πάνω από το 25% του ΑΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here