Χρήστο, λυπάμαι αλλά διαφωνώ για την προβολή της Χρυσής Αυγής

44
101

Η συνεχής άνοδος της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις πρέπει να προβληματίσει όλους, και ιδιαίτερα όσους εργαζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέσω των οποίων παρουσιάζονται οι θέσεις κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Πρέπει να αποδεχθούμε –και πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο- ότι τα ΜΜΕ τείνουν να αναδειχθούν σε πρώτη εξουσία, καθώς πλέον επηρεάζουν ακόμα και τις υπερδυνάμεις.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει στην Ουάσιγκτον ότι ο πρόεδρος ή ο υπουργός πρωτοπληροφορήθηκαν για το τάδε θέμα από τα τηλεοπτικά δίκτυα; Πάρα πολλές. Προσωπικά έχω ακούσει πολλούς εκπροσώπους Τύπου να δίνουν την παραπάνω απάντηση… Και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι με ενοχλεί, αλλά και με φοβίζει, εάν ο ηγέτης της υπερδύναμης σχηματίζει την πρώτη γνώμη για ένα διεθνές γεγονός από τον κάθε θεατρίνο Αντερσον Κούπερ του CNN…

Τα ΜΜΕ έχουν κερδίσει μεγάλη δύναμη και ισχύ… Αρα, σε αρκετές περιπτώσεις επηρεάζουν την κοινή γνώμη περισσότερο και από τους ηγέτες των χωρών. Πιστεύω ακράδαντα ότι στον τηλεθεατή κάνει μεγαλύτερη εντύπωση η ανάλυση του δημοσιογράφου για τις δηλώσεις των ηγετών, αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Και αυτό το δεδομένο (για μένα), ισοπεδώνει τα λεγόμενα του ηγέτη.

Διάβασα το κείμενο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου με τίτλο «Το καραγκιοζιλίκι με την προβολή της Χρυσής Αυγής», και ενώ συμφωνώ με τον κορμό του άρθρου και τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων και των συμπερασμάτων του, διαφωνώ στο σημείο που αναφέρεται στο ρόλο των ΜΜΕ στην προβολή της οργάνωσης του κ. Μιχαλολιάκου. Πιστεύω ότι η κάλυψη των δραστηριοτήτων της, ακόμα και η αρνητική, όπως και η καταδίκη των πράξεων της, βοηθά στην προβολή της.

Και η διαφωνία μου στηρίζεται στο γεγονός ότι η αρνητική προβολή προκαλεί στο τέλος συμπάθεια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν μία τάση να συνεγείρονται από τη δράση μελών οργανώσεων, όπως η Χρυση Αυγή, που παρουσιάζονται είτε σαν γροθιά στο κατεστημένο είτε ως αντίσταση εναντίον του συστήματος και των «λαμόγιων της πολιτικής και των ΜΜΕ». Δυστυχώς -και το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- η Χρυσή Αυγή πείθει και εισχωρεί στο χώρο της νεολαίας με ταχύτατους ρυθμούς, διότι παρουσιάζεται ως το «θύμα» των ΜΜΕ.

Το να υπηρετούμε πιστά τη Δημοκρατία είναι υποχρέωση. Οπως είναι υποχρέωση μας να πολεμάμε τον αυταρχισμό ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και ιδεολογίας. Ο δικτάτορας, μπλε ή κόκκινος, είναι το ίδιο αποκρουστικός. Η Χρυσή Αυγή είναι μία οργάνωση που εκμεταλλεύεται τη Δημοκρατία με στόχο να την καταλύσει. Δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία. Και οι πράξεις των στελεχών της αποδεικνύουν το παραπάνω συμπέρασμά μου.

Σέβομαι και τιμώ την υποχρέωση των συναδέλφων μου και των ΜΜΕ να κρίνουν και να κατακρίνουν. Ομως, φοβάμαι πως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, το χάσαμε το «παιγνίδι», διότι ακόμα και η αρνητική κάλυψη των δραστηριοτήτων της αναδεικνύεται σε διαφήμιση. Θα τολμήσω δε να αποδεχθώ, παρά το γεγονός ότι θα στεναχωρέσω αγαπημένους συναδέλφους, ότι η Χρυσή Αυγή μας κέρδισε μέσα στο γήπεδό μας. Δεν χρησιμοποιούν μόνο τη Δημοκρατία. Χρησιμοποιούν με αριστοτεχνικό τρόπο και τα ΜΜΕ, παρουσιαζόμενοι ως θύματα των δημοσιογράφων, ταυτίζοντας τον κλάδο μας με σφηκοφωλιά «προστατών», «απατεώνων» και «λαμογιών».

Θα συμφωνήσω ότι για πολλά χρόνια ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του εργάστηκαν μεθοδικά και αθόρυβα και ότι μας έπιασαν όλους στον ύπνο. Όμως, η έκρηξη της δημοτικότητάς τους οφείλεται αποκλειστικά στην κάλυψη των δραστηριοτήτων τους από τα ΜΜΕ. Πρόκειται για οργάνωση με ναζιστικές επιρροές, που είναι απειλή για τη Δημοκρατία.

Και η Δημοκρατία και οι δημοσιογράφοι πρέπει να σηκώσουν το ανάστημα απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Διότι εάν ποτέ κυβερνήσουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι υποστηρικτές του,η Δημοκρατία και η ανεξάρτητη δημοσιογραφία θα είναι τα πρώτα θύματά τους…

Follow on twitter@mignatiou

44 ΣΧΟΛΙΑ

 1. κ. Ινγατίου θα διαφωνήσω. Νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση υπερεκτιμούμε τη δύναμη των ΜΜΕ. Η άνοδος της χρυσής αυγής καμία σχέση δεν έχει με την προβολή της από τα ΜΜΕ. Απόδειξη;
  1. Παρότι δεν προβαλλόταν καθόλου, πήρε 7% στις εκλογές.
  2. Όταν άρχισε να προβάλλεται αρνητικά, ανέβασε τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις σε 12-15%.
  3. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν προβαλλόταν και θετικά.

  Η άνοδος ακραίων, γενικά, απόψεων και συμπεριφορών «υποκινείται» από την οικονομική κρίση που επιφέρει κοινωνική κρίση. Καμία θετική ή αρνητική διαφήμιση δεν μπορεί να αυξομειώσει τα ποσοστά τους.

 2. 1) Ο κορμός του άρθρου του κ.Παναγιωτόπουλου είναι: Δεν θα καταβαρωθρεί εάν σταματήσει η προβολή της. Κι αυτό αποδεικνύεται (λέει) από το ό,τι συγκέντρωσε 7% στις εκλογές της 6ης Μαΐου, που είχε μηδενική προβολή από τηλεόραση, εφημερίδες και ραδιόφωνα. Με το αν πρέπει να προβάλλεται ξεκινά, με το αν πρέπει να προβάλλεται συνεχίζει, το αφήνει για λίγο, και τέλος κλείνει με λόγια πάνω στο θέμα της προβολής της Χ.Α. Και σεις λέτε συμφωνείτε με τον κορμό του άρθρου αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων και των συμπερασμάτων του, αλλά διαφωνείται μόνο σ’ ένα σημείο στο σημείο που αναφέρεται στο ρόλο των ΜΜΕ στην προβολή της οργάνωσης του κ. Μιχαλολιάκου;
  2) Λέτε η Χρυσή Αυγή πείθει και εισχωρεί στο χώρο της νεολαίας με ταχύτατους ρυθμούς, διότι παρουσιάζεται ως το «θύμα» των ΜΜΕ, και την ίδια ώρα γράφεται άρθρο που προτείνεται τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής απ’ τα ΜΜΕ;
  3) Μου θυμίσατε έναν κύριο πλήρης ημερών, που τις προάλλες είχε αφήσει το αυτοκίνητό του μες στη μέση του κεντρικού δρόμου ενός Κεφαλοχωρίου, είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία, και όταν γύρισε απ’ το κρεοπωλείο (με μια σακούλα κρέατα) και του είπε ο μπροστινός μου: Τι κάνεις; του απάντησε: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ είμαι δημοσιογράφος.

 3. Συμφωνώ μαζί σας και μπράβο για το θάρρος σας.Το θέμα με τη χρυσή αυγή δεν είναι μόνο ότι είναι τραμπούκοι αλλά ότι θέλουν και να φαίνονται κιόλας!!Εδώ ένα σχόλιο που είχα γράψει πριν από καιρό.
  Ο/Η stavros λέει:
  Νοεμβρίου 3, 2012 στις 6:39 μμ
  Σε όσους δεν καταλαβαίνουν τι εστί χρυσή αυγή θα αναφέρω ένα περιστατικό που έχω ξαναναφέρει σε άλλο σχόλιο μου σε ανάλογο θέμα.Ένας συγγενής μου σε μια παρέα συνάντησε κάτι χρυσαυγίτες οι οποίοι επειδή ήταν ντούκι=δυνατός σωματικά καλογυμνασμένος σκεφτόντουσαν να τον εντάξουν στη Χρυσή Αυγή,αλλά πριν προλάβει να αρνηθεί εγκατέλειψαν την ιδέα επειδή δεν ήταν αρκετά ψηλός!!!
  Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ΄΄δεν θέλουμε απαραίτητα να είσαι δυνατός αλλά θέλουμε κυρίως να φαίνεσαι δυνατός΄΄.Να περάσει δηλαδή η εικόνα του στρατιώτη-προστάτη που μπορεί να σπάσει στο ξύλο όποιον σε ενοχλεί που θα φοβούνται οι αντίπαλοί του που έχει τη δύναμη ΄΄να ξεβρωμίσει τον τόπο΄΄.Σημασία δηλαδή δεν έχει πόσο καλή είναι η κλειδαριά αλλά το αίσθημα ασφάλειας που δίνει το υλικό που την περιτριγυρίζει.Τέτοια τακτική marketing ακολουθεί η χρυσή αυγή προκειμένου να πουλήσει ασφάλεια στους πολίτες.Γενικώς πιστεύω πως αντιμετωπίσετε τη χρυσή αυγή δημοσιογραφικά πιο έντιμα και ερευνητικά-αφήστε τους εύκολους χαρακτηρισμούς παρ΄όλο που πιστεύω πως ισχύουν και αρχίστε να τους ξεπροστιάζετε τεκμηριωμένα από τη σκοπιά την εσωκομματική και τις σχέσεις της με την αστυνομία.Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποδυναμωθεί η ΄΄επιχειρηματολογία΄΄ τους.

 4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, πρέπει η κοινωνία και οι πολίτες, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, να τους απομονώσουμε, να τους πετάξουμε στα σκουπίδια, εκεί είναι ο πολιτικός τους βιότοπος, από εκεί αντλούν δύναμη και θράσος. Ακόμα και συνάδελφοί σας δυστυχώς φαίρονται με έναν τρόπο σαν να τους αποδέχονται, σαν να συνομιλούν με υγιή στοιχεία της βουλής και της κοινωνίας. Φοβάμαι ότι πολλοί συντάσσονται και μαζί τους. Από εμάς εξαρτάται να τους αφανίσουμε, κυρίως από εμάς που δεν ζήσαμε ούτε κατοχή, ούτε χούντα. Να ερευνήσουμε, να διαβάσουμε, να ακούσουμε, το παραμύθι των νεοτέρων ότι οι νεοναζί ήρθαν γιατί φταίει η κρίση, η ανεργία, η απελπισία, ας σταματήσει εδώ, είναι παραμύθι ανόητο, είναι θέμα παιδείας και ενημέρωσης, από το σπίτι, το σχολείο, τους κοινωνικούς φορείς, κλπ.
  Σας ευχαριστώ θερμά, μπράβο σας που διαφωνείτε και το γράφετε κιόλας, σας τιμά.

 5. Σιγά τη ….Δημοκρατία που ….κινδυνεύει!!!!! Ποιά Δημμοκρατία; του τσοβόλα δώστα όλα; της ζήμενς; του άκη; του λαμπρ(άκη); του μπομπο(λάκη), του τσουκάτου; του σημίτη; της ντόρας; του τζέφρυ; του τόννυ; του μπένυ; του μαντέλλη; του ….αλέξη; της αλέκας; Εγώ δε βλέπω να κινδυνεύει αυτή η δημοκρατία, αλλά εμείς από αυτήν!!!!

 6. Αγαπητέ κ. Ιγνατίου,
  σε ποια «Δημοκρατία» αναφέρεστε? Στην «Δημοκρατία» των ΜΜΕ? Στην «Δημοκρατία» της οικογενειοκρατίας? Στην «Δημοκρατία» όπου κανένας πολιτικός δεν τιμωρείται ποτέ και για τίποτα, ενώ απλούς πολίτες τους φυλακίζουν για χρέος 300 ευρώ????
  Στην «Δημοκρατία» όπου τα αξιώματα μεταβιβάζονται από τον παππού στον εγγονό με την κατευθυνόμενη ψήφο του κοσμάκη???
  Στο όνομα τέτοιας «Δημοκρατίας» έχουν δημιουργηθεί τεράστιες περιουσίες, έχει καταπατηθεί κάθε έννοια νομιμότητας, έχουν γίνει εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.
  Όχι κ. Ιγνατίου,
  η «Δημοκρατία» την οποία ευαγγελίζεστε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική Δημοκρατία των αξιών και των οραμάτων.
  Και μην μου πείτε ότι ΄»αυτήν έχουμε, δεν είναι η τέλεια Δημοκρατία, αλλά είναι το καλύτερο που έχουμε».
  Έχουμε αυτή την «Δημοκρατία» επειδή αυτή εξυπηρετεί το κατεστημένο χρόνων και χρόνων.
  Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε περί ποίου κατεστημένου ομιλώ….

 7. Δεν αναφέρεται τη συγκάλυψη της από το σύνολο του τοπικού τύπου της χώρας μας.
  Tο ρολο του διαδικτυου όπου εκεί έχει την πρωτιά σε κανάλια στο youtube,έχει στρατιές από blogs, και σε συνδυασμό των δυο, διαστρεβλώνουν με φθηνό μοντάζ το υλικό της τηλεόρασης.
  Τελευταία οργανώνται μεθοδευμένα και στο twitter(ίσος λόγο του ban που έφαγαν από το facebook).

 8. Πολύ ωραία τα διατυπώνετε κ. Ιγνατίου διότι εν τέλει, ακόμη και η αρνητική διαφήμιση είναι πάλι διαφήμιση. Επίσης, το ότι το Mega Channel στο οποίο είστε ανταποκριτής, αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια, που προβάλλουν τα καθημερινά πεπραγμένα της ΧΑ με επικριτικό ύφος ΔΕΝ αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο το αυτί του μέσου Έλληνα. Γιατί ο μέσος Έλληνας έχει απηυδύσει με τους πολιτικούς ώστε κάποιες φορές να ζητωκραυγάζει και να παροτρύνει τους ΧΑτες να «πλακώσουν» και άλλους πολιτικούς, και άλλους λαθρομετανάστες, και άλλους μη νομιμόφρονες.
  Πολύ σωστά λοιπόν «διορθώνετε» τον κ. Παναγιωτόπουλο που το ΜΟΝΟ που τον ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Διότι σαν διευθυντής ειδήσεων δεν τον νοιάζει που κάνει κακό στην κοινωνία προβάλλοντας τέτοιες θέσεις και τέτοια γεγονότα αλλά θέλει το κανάλι του να παραμείνει πρώτο μη υπολογίζοντας το κόστος. Και η πρόφαση βέβαια είναι πάντα πως η προβολή τέτοιων θέσεων διαφωτίζει την κοινωνία ώστε να μην κάνει μοιραία λάθη και τις ενστερνιστεί. Την προστατεύει δηλαδή.
  Παρόλα αυτά, οι εκλογές μάς έδειξαν, πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες η γνώμη των Καναλιών, της ψευτο-ελίτ των δημοσιογραφίσκων.
  Και με παραξενεύει τολμώ να πω, που εσείς ως συνάδελφος του στον ίδιο σταθμό ουσιαστικά «αδειάζετε» δημόσια τον προϊστάμενό σας. Προφανώς, έχετε πλήρως επαγγελματική σχέση. Πάντως, εύγε που το λέτε δημόσια!
  Ο «καρκίνος» που έχει δημιουργήσει η Δημοσιογραφία δεν θεραπεύεται δυστυχώς.
  ΕΣΕΙΣ δημιουργείτε γνώμες, ΕΣΕΙΣ ευθύνεστε που τα σπάει η ΧΑ, διότι τους προβάλλετε, ΕΣΕΙΣ δημιουργείτε το ΧΑΟΣ. ΕΣΕΙΣ είστε η μαριονέτα των ισχυρών ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς ανώτερους όλων στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, στην άνοδο και διάλυση κυβερνήσεων. ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ!
  Τέλος, δυστυχώς δεν υπάρχει «σωστό» κόμμα, «σωστές» θέσεις. Όλοι κοιτάνε την πάρτη τους.
  Όλο το πολιτικό δυναμικό αυτής της χώρας διαφθείρεται αμέσως. Δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς πια. Ούτε ο κολλητός μου δεν μου μιλάει γιατί δεν ψήφισα τον θείο του, ο οποίος έχασε την βουλευτική του έδρα. Σε τέτοια κοινωνία ζούμε. Όλα σκατά τα έκανε ο προδότης ΓΑΠ, αλλά σε ένα είχε δίκιο. Ζούμε σε μία «πελατειακή» κοινωνία και αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα. Σας το λέει ένας άνθρωπος που σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, διότι είμαι 25 χρονών, ψήφισα ΠΑΣΟΚ και ντρέπομαι όσο τίποτα άλλο γι’αυτό. Αλλά στις τελευταίες εκλογές ψήφισα με την καρδιά μου ένα μικρό κόμμα και πραγματικά ένιωσα υπέροχα.
  Λαμόγια υπάρχουν στις φυλακές, αλλά ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ είναι στη Βουλή! Πραγματικά, δεν το διανοούμαι όταν ένας πολιτικός σαν τον Πάγκαλο ΟΜΟΛΟΓΕΙ δημόσια ότι «μαζί τα φάγανε» και κανείς από τη Δικαιοσύνη δεν μπαίνει καν στον κόπο να τον ελέγξει!!! Σε τι διεφθαρμένο κράτος ζούμε θεέ μου!
  Βγαίνουν οι υπάλληλοι της Βουλής και διαμαρτύρονται που τους κάνουν περικοπές και δεν ντρέπονται οι αλήτες!
  Βγαίνουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ που παίρνουν 3000(!) και έχουν πιει το αίμα του Έλληνα και διαμαρτύρονται για τις συντάξεις τους! Και κάθε τρίμηνο δώσ’του αύξηση οι λογαριασμοί. Ντροπή και σε σας αλήτες!
  Και βγαίνουν οι «αγαπημένοι» μας βουλευτές και ζητούν να τους σεβόμαστε και να φερόμαστε πολιτισμένα. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ?!!! Πολύ φοβάμαι πως τα γιαούρτια έγιναν ντεμοντέ. Τώρα έρχονται άλλα…
  Εύγε και πάλι για τις θέσεις σας, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κι εσείς δεν το κάνετε για του λόγου το αληθές αλλά για κάποιο συμφέρον σας. Δεν σας ξέρω, σας συμπαθώ ίσως περισσότερους από όλους τους δημοσιογράφους και μακάρι να τα λέτε από καρδιάς.

  Με εκτίμηση, Δημήτρης

 9. Ο Χρηστος ειναι ταγμενος Μιχαλη, δεν μπορει να δεχθει ολη την αληθεια και να μεινει στην θεση του.Απαπαπαπα…. σε αυτους τους καιρους?

 10. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΥΡΙΕ ΙΓΝΑΤΙΟΥ;ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ;ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΤΕ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ;ΟΤΑΝ ΕΒΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ;ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΤΕ.Η ΤΣΙΜΠΛΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ.ΑΡΚΕΤΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ.ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ:»ΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ».Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ.

 11. Ωχ…ορθογραφικό λάθος, απαγορεύονται τα λάθη δια ροπάλου, πόσο μάλλον όταν η αφεντιά μου τα σπούδασε κιόλας τα ελληνικά, η χαρά μου, κύριε Ιγνατίου να σας γράψω, απλά έγινε βιασύνη. (φαίρονται – φέρονται), Συγνώμη.

 12. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ), ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΙ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ‘Η ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΑΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

 13. με όλη την εκτίμηση και τον βαθύ μου σεβασμό, ΠΟΙΑ δημοκρατία (!!!)και ΠΟΙΟΙ δημοσιογράφοι πρέπει να σηκώσουν το ανάστημα απέναντι στην χρυσή αυγή ;;; αφού είναι «γέννημα» τους…μήπως τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν, σε ειδήσεις τους, φονιάδες, βιαστές, δικτάτορες;; ανέβηκαν τα ποσοστά τους; έγιναν λαοφιλείς; για ποιά δημοκρατία μιλούμε; αυτήν που διέλυσε μια πανάρχαια χώρα και έρριξε στην ντροπή, την εξαθλίωση και καταρράκωσε την αξιοπρέπεια ενός περήφανου και πανάρχαιου λαού, στερώντας του το χαμόγελο;;;;η τέταρτη εξουσία που ήταν;; ομοτράπεζοι και συναυτουργοί, ήταν ! διότι είναι συνένοχος όποιος χειροκροτεί και συναγελάζεται με τους λαοπλάνους δημοκρατίσκους αγύρτες, στο όνομα της δημοκρατίας! γιατί δεν ύψωσαν το ανάστημα τους;;τι τέταρτη εξουσία είναι;; και στο τέλος της ημέρας,η άνοδος της χρυσής αυγής, τριανταοκτώ χρόνια μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών και την άνοδο της καταστροφικής χούντας των δημοκρατίσκων, είναι το ξεχείλισμα της οργής ενός λαού που νοιώθει οτι τον κοροϊδεψαν, του κλέψανε το όνειρο του και τον παγίδευσαν…. είναι ο τρόμος ενός λαού που τον στρίμωξαν στην γωνιά αυτοί που εμπιστεύτηκε και δεν βλέπει δρόμο σωτηρίας, και που νοιώθει στο σβέρκο του, την καυτή ανάσα τού να μην υπάρχει αύριο, του θανάτου ….είναι η δίψα ενός λαού να δεί αυτούς, που στο όνομα του, ξανασκύλευσαν τον μυθικό φοίνικα, πίσω από τα σίδερα…
  είμαι βαθειά δημοκράτης και ανθρωπιστής…μισώ την δικτατορία και τους θεωρητικούς της…μισώ όμως περισσότερο τους δημοκρατίσκους, τους μιζαδόρους του ιδρώτα του λαού, τους λαοπλάνους, τους παραχαράχτες της δημοκρατίας, αυτούς που λέκιασαν το καθάριο ΦΩΣ της Αθήνας μας και λεκιάζουν με την ύπαρξη τους το ιερό ελληνικό χώμα..

 14. Και κατι ακομα,συναφες πιστευω:

  Ενω μαθαινουμε μεχρι και τι ωρα πηγε στην τουαλετα ο Κασιαδιαρης και τι παραγωγη εκανε,και καθε εγκληματικη πραξη που γινεται στην ελληνικη επικρατεια χρεωνεται στην ΧΑ,υπαρχει μια τεραστια σιγη (γι αυτο φταιει περισσοτερο η κυβερνηση αλλα και οι δημοσιογραφοι) για τις ενοπλες ομαδες αντεξουσιαστων που κανουν -πολυ συχνα πια- επιθεσεις σε επιλεγμενους στοχους (αστυνομικα τμηματα κτλ)

 15. Εσείς μέχρι προχθες μας λέγατε οτι ο ΓΑΠ μιλούσε κρυφά με τον Στρος Καν για να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρώπη.
  Αυτά μέχρι προχθές. Γιατί προχθές μας γράψατε στο Έθνος:
  «Το 2010 οι Ευρωπαίοι, ειδικά οι Γερµανοί, παρακαλούσαν το ΔΝΤ να συναινέσει στη δηµιουργία του κοινού µηχανισµού, που θα ανελάµβανε τον δανεισµό χωρών, όπως η Ελλάδα, που είχαν οικονοµικά προβλήµατα».
  Τι σχέση έχει αυτό με το άρθρο σας;
  Ότι λέγοντας επί 2 χρόνια ΨΕΜΜΑΤΑ, πείσατε τον κόσμο ότι αυτά που ζούμε οφείλονται σε σχέδια στα οποία συμμετείχε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Πώς νομίζατε ότι θα αντιδράσει ο κόσμος; Πήγε στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία υποστηρίζει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

  Το παραπάνω ήταν ένα μόνο παράδειγμα από τη γενικότερη εικόνα που προσπαθούσατε -και καταφέρατε τελικά- να πλασάρετε στον κόσμο.

  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σας οφείλει, σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, ένα μεγάλο ευχαριστώ που στρέψατε τον κόσμο στην αγκαλιά της. Μόνο στην Ελλάδα υποστηρίχθηκαν από τα ΜΜΕ τόσο γελοίες θεωρίες συνομωσίας σαν αυτές που υποστηρίζει η ΧΑ (και ο Καμμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ) και μόνο στην Ελλάδα από όλες τις χώρες σε κρίση παίρνει φασιστικό κόμμα τέτοια ποσοστά.

 16. κ. Ιγνατιου καταρχας ειναι ντροπη να μιλατε για δημοκρατια εσει οι ιδιοι που την καταλυετε καθημερινα με αρθρα σας και τις αριστεροφιλελευθερες «ιδεες» σας. Ειναι ντροπη να μιλατε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να την αποκαλειτε οργανωση απο την στιγμη που ειναι ενα νομιμο πολιτικο κομμα τη στιγμη που στη κοινωνια μας η τρομοκρατια σε καθε μορφη της κανει παρτι.
  Η ΧΡΥΣΓ ΑΥΓΗ εδωσε πολλους αγωνες εκει που εσεις δεν μπορειτε να φανταστειτε διοτι ειναι πολυ ωραια να γραφουμε ενα κειμενο το οποιο βγαζει μονο μισος και εχθρα. Αν εσεις και οι παρεα καναλαρχων σας ειναι να υποβαθμισετε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν το πετυχατε οπως σωστα ειπατε αντιθετως σας ευχαριστουμε. Συνεχως συγκαλειπτετε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα σκανδαλα που εχουν γινει με σκοπο να προωθησετε τους αριστεριστες και φιλελευθερους εργοδοτες σας. Και κατι τελευταιο αν ειστε χαρουμενος για την δημοκρατια που εχουμε σημερα τοτε μπραβο σας γτ αυτο που εχουμε δεν ειναι δημοκρατια αλλα μια οικονομικη – πολιτικη – αντιεθνικη δικτατορια με σκοπο οι επομενες γενιες να μην ξερουν τι ειναι και τι ειναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Δεν εχουμε παιδεια δεν εχουμε υγεια δεν εχουμε οικονομια και μιλαμε για δημοκρατια. Δεν θα ειμαι μελος σε αυτην σας την δημοκρατια. Α και περαστηκα σας.

 17. ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗ!!!Διάβασε το σχόλιο μου φίλε που έγραψα πριν και περίμενε αυτούς τους τύπους να σε σώσουν…και να σου φέρουν την αληθινή δημοκρατία όπου θα απαγορεύεται να μιλά αυτός που είναι ΄΄επικίνδυνος για το τόπο΄΄ όπως είπε και ο αρχηγός.

 18. Η Χ.Α ειναι τεκνο της κρατικης εξουσιας αλλα εν μερη και της τριτης εξουσιας κυριε Ιγνατιου.Η αιτια και το αποτελεσμα ειναι στοιχεια αλληλεπιδρασεις,οπου το αποτελεσμα,καθοριζομενο απο την αιτια,ασκει με τη σειρα του λειτουργικο ρολο και επιδρα αντιστροφα στην αιτια.Μη προσπαθη-τε να χτυπησετε το αποτελεσμα με παραδοξολογηματα,προσπαθηστε να λογοδοτησει η κρατικη εξουσια και η τριτη εξουσια να κανει σοβαρη αυτοκριτικη.

 19. «Πρόκειται για οργάνωση με ναζιστικές επιρροές, που είναι απειλή για τη Δημοκρατία.». Αυτή είναι η απειλή των δημοσιογράφων. Να παγιώσουν τη θέση του διεθνούς, όπως παραδέχεται ο κ. Ιγνατίου, φασισμού, που έχει κυριαρχήσει σήμερα στην Ελλάδα.

  Δεν υπάρχει δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα. Μόνο ένα φασιστικό καθεστώς υπάρχει, κινούμενο απο κέντρα εκτός Ελλάδος. Κατά συνέπεια δεν κινδυνεύει καμιά υπαρκτή δημοκρατία. Ο διεθνής φασισμός έχει ανάγκη απο αποδιοπομπαίους τράγους, και έχει στοχοποιήσει διάφορους που αντιστέκονται, σαν δήθεν απειλή του ναζισμού, που είναι ανύπαρκτος. Υπαρκτός είναι ο αποπροσανατολισμός απο το σημερινό φασισμό, στρέφοντας την προσοχή σε διάφορες οργανώσεις χαρακτηρίζοντάς τες, με ψεύτικα στοιχεία, ότι είναι ναζιστικές.

  Οταν βέβαια, αυτές οι οργανώσεις-κόματα δέχονται να συγκυβερνήσουν, τότε παύουν να είναι ναζιστικές, και βαφτίζεται μια αλλη σαν ναζιστική. Αυτό έχει γίνει στην Ελλάδα πρόσφατα. Ας το χωνέψουμε, η απειλή του ναζισμού δεν είναι παρά ενας αποπροσανατολισμός απο το πραγματικό φασισμό που μας κυβερνά, και να στραφεί η προσοχή αλλού.

 20. καλύτεα λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση, που μέλη της (ΔΗΜΑΡ) θέλει να απαγορευτεί η ΧΑ σαν κόμμα, παρά το ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ελάχιστους οπαδούς. Οι λίγοι θέλουν επιβάλλουν τη θέλησή τους στους πολλούς. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία που φαντάζεσαι;

 21. Κανείς δεν ισχυρίζεται πως τα ΜΜΕ εγκωμιάζουν τις πράξεις Χρυσής Αυγής. Στις πλείστες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν κάτι τέτοιο για να ανεβάζει τα ποσοστά της. Προβάλλοντας μόνο όσα κάνουν τα πρωτοπαλίκαρα της, πολλές φορές χωρίς σχόλια, αρκεί για να την βοηθήσουν να μεγαλώσει τα ποσοστά της. Μια πράξη που για κάποιους είναι αρνητική για κάποιους άλλους είναι θετική, διαφορετικά κωδικοποιεί ο κάθε άνθρωπος μια είδηση, ανάλογα με τα πιστεύω του, την φιλοσοφία του, την θέση του στην κοινωνία κτλ.

  Πάρτε ως παράδειγμα την παροχή τροφίμων σε κατοίκους της Αττικής λίγους μήνες πριν, όταν οι μπράβοι της Χ.Α. μοίραζαν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες, αφού βέβαια επιβεβαίωναν πως πρόκειται για Έλληνες , τους φακέλωναν ζητώντας ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας και έδιωχναν όποιον έμοιαζε για αλλοδαπός ή μιλούσε σπαστά Ελληνικά. Σαφώς μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που είδε το ρεπορτάζ αποδοκίμασε αυτή την πράξη, υπήρξαν όμως και κάποιοι, που πιστέψτε με είναι πολλοί, είδαν αυτή την κίνηση ως θετική. Το γεγονός και μόνο της προβολής αυτής της συγκεκριμένης ενέργειας έδωσε μερικές εκατοντάδες ψήφους στην ΧΑ. Αυτό βέβαια ενισχύθηκε και από την έλλειψη αρνητικού σχολιασμού της είδησης από την πλευρά των δημοσιογράφων.

  Ακόμα και πράξεις με τραμπουκισμούς της ΧΑ είχαν θετικό αντίκτυπο σε πολλούς ψηφοφόρους, όπως αυτή στην Λαϊκή Αγορά που κατέστρεφαν τους πάγκους των αλλοδαπών μικροπωλητών.

  Βέβαια δεν γίνεται να κάνουν γαργάρα οποιαδήποτε είδηση αφορά την ΧΑ, καθώς οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται για τις δράσεις ενός κόμματος του κοινοβουλίου, έχουν όμως κάλλιστα την δύναμη να τις παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο , ώστε να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα απέναντι στο συγκεκριμένο κόμμα.

 22. Αχ θεέ μου αυτή η λογική μερικών σχολιαστών….αν δεν είσαι με εμάς είσαι με τους άλλους δηλαδή….ώρες ώρες καταντά εκνευριστικό όμως έτσι.

 23. Το λέω και το ξαναλέω Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ!!!!!Αν θες περισσότερη δημοκρατία και κυρίως πιο ΄΄αληθινή΄΄ ποιοτική που τη χάνουμε κάθε μέρα βγες έξω και κάνε επανάσταση και εγώ μαζί σου.Μην περιμένεις κανέναν πάντως να την κάνει για εσένα στο όνομα ότι κάτι που δεν υπάρχει δεν κινδυνεύεις να το χάσεις.Να σου θυμίζω ότι γράφεις και σχολιάζεις ελεύθερα στο internet γενικώς[εγώ βέβαια λογοκρίθηκα από τον κο Παναγιωτόπουλο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα].

 24. Κε. Gio,

  Λιγότερη φόρα! Την όποια δημοκρατία την έχουμε επειδή η Κύπρος αντιστάθηκε στη προδοσία της χούντας, και ζει ακόμη με τα αποτελέσματά της (σε ένα μήνα Ιούλιο-Αύγουστο 1974, 1,0 % του πληθυσμού της νεκροί, 0,3 % αγνοούμενοι (1500+ για πάνω από 38 χρόνια πια), 40 % του πληθυσμού πρόσφυγες στην ίδια τους τη πατρίδα). Σκεφτήκατε ποτέ τί μεγάλο ευχαριστώ τους οφείλουμε στη Κύπρο, για να μπορεί να αποφασίζει ο εδώ λαός; Γιατί δεν ξέρω να έγινε αντιδικτατορικός αγώνας ουσίας που να έρριξε τη χούντα από εδώ στο Ελλάντα (όσοι θυσιάστηκαν τότε στον αντιδικτατορικό αγώνα δυστυχώς δεν έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα, δηλ. τη δημοκρατία, ο Ιωαννίδης βασίλευε για καλά). Και ότι υποχρέωσή μας είναι, εμάς που απολαμβάνουμε τη δημοκρατία, να βγάλουμε τους Τούρκους από εκεί, αλλοιώς η δημοκρατία μας πάει κατά βαρβάρων, μια και ως αχάριστη θα αποτελεί την ύβρη που θα επιφέρει τη νέμεση (μήπως ήρθε κιόλας;)
  Τέλος, και ο γερμανικός λαός το 1933 ψήφισε Χίτλερ με σχετική πλειοψηφία (αυτό ήθελε) και από τότε φτειάχνει διαρκώς μνημεία μετάνοιας, χώρια που έχει χάσει ανεπιστρεπτί πατρογονικές εστίες (Σουδητοχώρα, Ανατολική Πρωσσία, Καίνιγκσμπεργκ, κ.α.). Το τελευταίο δε μνημείο για τους Ρωμά δίπλα από τη καινούργια Ομοσπονδιακή Βουλή στο Βερολίνο! Παρομοίως και εμείς, κάθε φορά που κάνουμε τον τσάμπα μάγκα (π.χ. Κύπρος, Μικρασιατική εκστρατία από Γούναρη και Κωνσταντίνο) επίσης χάνουμε πατρογονικές εστίες.
  Ας δούμε λοιπόν πόσο πολύ έχουμε αποστεί από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας ως κράτους και μετατραπήκαμε σε λωτοφάγους, και να μας λείπει το Λυκόφως των Θεών, που οδηγεί υποχρεωτικά τον κάθε Βόταν και τους οπαδούς του, ηδονιζόμενους, στην αιώνια κόλαση…Έτσι μόνο για να πούμε ότι είμαστε και εμείς μάγκες…..

 25. θα διαφωνήσω … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σημερα εν έτει 2012 στην χώρα μου. (Ελλάδα)

  τι θα καταλύσουν είπατε κ. Ιγνατίου;

  Nα αναφέρετε για ποιο λόγο οι γνωστοί πλέον αναρχικοί και οι αριστεροι τρομοκράτες δεν ειναι στην φυλακή. γιατί κ. Ιγνατίου;

  ευελπιστώ σε δημοσίευση.

  Ευχαριστώ

 26. Η Χρυση Αυγη πηρε 7% απο το τιποτα!
  Πες λογο αγανακτησης…
  Πες λογο περιορισμενων επιλογων…
  Πες λογο θυμου!
  Μετα τις κινησεις τις πρωτα απο ολα μετα την παραλαβη των χρηματων ως πλεον κοινοβουλευτικο κομμα ξεκινησε το ΕΡΓΟ πραγμα που αλλη ΛΕΝΕ οτι περιμενουν να γινουν εξουσια για να κανουν!
  Εκανε ΕΡΓΟ που αν και σε μορφη Συσιτιων, Δωρεαν Ιατρικων εξετασεων, Προστασιας εναντι τις εγκληματικοτιτας απο τους γνωστους κακοποιους που αλλοι εβαλαν μεσα στην χωρα με την ανοχη τους αλλα και το επισημο ανοιγμα των συνορων, δεν εκανε κυβερνηση απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου!
  Μετα απο αυτα… Τολμαμε να απορουμε απο που πηρε τα ποσοστα
  Ποιος απο ολους τους παπαγαλους φταιει…
  Και εν τελη! Γιατι ΤΟΛΜΑΕΙ ο λαος να τους προτιμαει;;;
  Προφανως γιατι ειναι η καλυτερη μας επιλογη κυριοι!
  Ειτε αυτο τους τιμαει εναντι καλων επιλογων (Ακουγεται ειρωνικο ξερω!)
  Ειτε απλα το καταπινουν με χαρα απο τα ποσοστα anyway!
  Η Ερωτηση μου δεν ειναι γιατι η Χρυση Αυγη εφτασε εδω που εφτασε!
  Αλλα τι περιμεναν τα αλλα κομματα που πηραν πολλα περισσοτερα εκκατομυρια απο το δημοσιο και το μονο που κανουν ειναι να συντιρουν τα κομματοσκυλα τους! (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ) Δεν λεω τους αλλους γιατι ειναι τουλαχιστον κοροιδια να αναρωτιομαστε γιαυτους!

 27. Δικιο εχεις, τοτε κρατα κατω απο τη φτερουγα σου ολους τους απατεωνες και λαμογια. Πρωτη φορα εχου δει απλοι ανθρωποι να υπερασπιζονται αυτους που τους εχουν κλεψει.

 28. Τελικά τι θα κάνετε οι δημοσιογράφοι με τη Χρυσή Αυγή;
  Ποια τα νέα μέτρα που θα πάρετε εναντίον της;
  Η λάσπη σας δεν έπιασε.
  Τα «επίθετά» σας δεν έπιασαν (φασίστες, νεοναζί, ρατσιστές, μαχαιροβγάλτες κ.τ.λ.)
  Το θάψιμο των ειδήσεων για τη Χρυσή Αυγή δεν έπιασε.
  Η προβολή γραφικών οπαδών της Χρυσής Αυγής (λες και δεν υπάρχουν τέτοιοι σε όλα τα άλλα κόμματα) δεν έπιασε.

  Τελικά τι θα κάνετε; Ποιο είναι το επόμενό σας βήμα για να την πολεμήσετε;
  Είμαι όλο αγωνία να μάθω!

 29. Δηλαδή πρέπει η δράση της Χ.Α. και οι ιδέες της να παρουσιάζονται ώς αρνητικές ή με αρνητικό σχολιασμό; Αυτό είναι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία; Άς παρουσιάζουν αφιλτράριστες τις απόψεις της Χ.Α. και όλων των άλλων κομμάτων και ας κρίνει και σχολιάσει ο πολίτης. Η δουλειά σας είναι να ενημερώνετε, όχι να διαμορφώνετε για λογαριασμό μας τις γνώμες μας -όπως φαίνεται να πιστεύουν οι εδώ γράφοντες.

 30. «Το να υπηρετούμε πιστά τη Δημοκρατία είναι υποχρέωση…»
  Με αυτά που λέτε, κύριε, υπηρετείτε την δημοκρατία; Δεν ντρέπεστε λίγο; Σε ποιούς απευθύνεστε; ‘H μήπως νομίζετε πως όλοι είναι αδαείς και αμόρφωτοι επειδή έτσι σας έμαθαν τα αφεντικά σας, με αυτού του είδους το »φέρεσθαι».

  Για προσγειωθείτε λίγο και σταματήστε την λοιδωρία.

 31. Κύριε Ιγνατίου, θα ήθελα και γώ λίγη απο την ανεξαρτησία των ΜΜΕ που αναφέρετε στο άρθρο σας.
  Ένα μισόκιλο καλά είναι, να την τυλίξουμε κιόλας έτσι;

 32. Μα ο κύριος Ψυχάρης σε προχθεσινό του άρθρο αυτό ακριβώς σημείωσε, οτι τα μέσα που διαθέτουν (ΜΜΕ) είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και είναι λογικό να αντανακλούν τις απόψεις του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ τους…
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; 🙂

 33. Κύριε Ιγνατίου, εάν ποτέ κυβερνήσουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι υποστηρικτές του, η Δημοκρατία και η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν νομίζω να είναι τα πρώτα θύματά τους… Η δική σας ‘δημοκρατία’ και η δική σας ‘ανεξάρτητη’ δημοσιογραφία κινδυνεύουν και γι΄αυτό η Χ.Α. σαρώνει στις δημοσκοπήσεις. Η ‘Δημοκρατία’ σας στην οποία η εκτελεστική εξουσία με την αβάντα των δημοσιογράφων έχει καταργήσει, εδώ και πολλά χρόνια, την νομοθετική εξουσία και επίσης,εδώ και πολλά χρόνια, δικάζει κατά παραγγελία με αποτέλεσμα να έχουμε κωμικοτραγικές αποφάσεις βγάζοντας τα μνημόνια που εκχωρούν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας νόμιμα, αλλά τις μειώσεις μισθών των δικαστών λόγω μνημονίων, παράνομες. Τόσο καλά κάνανε την δουλειά τους και οι δημοσιογράφοι που κανείς τους δεν πήρε είδηση οτι χρεωκοπήσαμε.
  Περαστικά σας και όπως λέει ο λαός ο φόβος φυλάει τα έρημα.

 34. ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ , ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΜΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΑ.
  ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ , ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ , ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΟΝΤΕΣ , ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ … ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ-ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ «ΤΡΥΠΙΟΥ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙ ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ) , ΜΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΤΑΝ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑ (ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ) ΦΕΡΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΦΑΣΙΣΤΑ.

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑ …
  ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΜΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ «ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ» ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΚΡΑΙΟ Ή ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ …ΟΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑ.

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ ΗΤΑΝ Η ΧΑ ….
  ΑΥΡΙΟ;

 35. Έχει δίκιο ο κ.Ιγνατίου. Την ανάγκη για δημοσιότητα (έστω και αρνητική) την επεσήμαινε και ο αγαπημένος των χρυσαυγιτών ναζί Γκέμπελς.
  Επιπλέον, η «Χ».Α. εκφράζει ένα τμήμα των Ελλήνων που ικανοποιείται με τις κραυγές, αδιαφορώντας για ορθολογικές αναλύσεις σχετικά με τις συνέπειες της ψήφου τους και τον συστημικό και υποκριτικό («»χριστιανικό»») ρόλο της εν λόγω οργάνωσης. Όσοι στηρίζουν αυτήν την οργάνωση «προσωρινά» (όπως λένε) και «επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή», ενώ διαφωνούν με σχεδόν όλες τις θέσεις τους, ταΐζουν ένα θηρίο που αν γιγαντωθεί θα τους φάει και τους ίδιους και την υπόλοιπη κοινωνία που διαφωνεί. Έχουν την ευθύνη των πράξεών τους και θα μας πάρουν όλους μαζί τους. Περαστικά μας.

 36. Σε όσους δεν καταλαβαίνουν τι εστί χρυσή αυγή θα αναφέρω ένα περιστατικό που έχω ξαναναφέρει σε άλλο σχόλιο μου σε ανάλογο θέμα.Ένας συγγενής μου σε μια παρέα συνάντησε κάτι χρυσαυγίτες οι οποίοι επειδή ήταν ντούκι=δυνατός σωματικά καλογυμνασμένος σκεφτόντουσαν να τον εντάξουν στη Χρυσή Αυγή,αλλά πριν προλάβει να αρνηθεί εγκατέλειψαν την ιδέα επειδή δεν ήταν αρκετά ψηλός!!!
  Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ΄΄δεν θέλουμε απαραίτητα να είσαι δυνατός αλλά θέλουμε κυρίως να φαίνεσαι δυνατός΄΄.Να περάσει δηλαδή η εικόνα του στρατιώτη-προστάτη που μπορεί να σπάσει στο ξύλο όποιον σε ενοχλεί που θα φοβούνται οι αντίπαλοί του που έχει τη δύναμη ΄΄να ξεβρωμίσει τον τόπο΄΄.Σημασία δηλαδή δεν έχει πόσο καλή είναι η κλειδαριά αλλά το αίσθημα ασφάλειας που δίνει το υλικό που την περιτριγυρίζει.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕ ΠΟΥ..ΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!!ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ? ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ!!!!!ΤΟ ΞΥΛΟ!!!!!ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?!ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ΄΄ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ LIGHT ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΙΟΝΙΟ!!ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ.ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ!!!!ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΧΟΥΝΤΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ.ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ ,ΝΙΩΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΑΝ ΘΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ.ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ.
  ΤΕΛΟΣ

 37. Όπως δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοσιογραφία στα μεγάλης εμβέλιας ΜΜΕ έτσι και δεν υπάρχει δημοκρατία στις μέρες μας .Αν η χρησή αυγή είναι επικύνδινη σε αυτό το σήστημα της πλουτοδημοκρατίας των νταβατζήδων της παγκοσμιοποίησης και των πορνοκάναλων των πλουτοκρατών δεν είναι επικύνδινη για τον απλό λαο

 38. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ…
  ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;;ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΥΘΗΚΕ ΑΠΛΕΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;

  Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…

  ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…

  ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΧΤΥΠΗΣΕ…. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ…

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ…

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
  ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

 39. Το πρόβλημα δέν είναι η προβολή ή ΟΧΙ της Χρυσής Αυγής αλλά οι υπόλοιποι προσκυνημένοι πολιτικοί μας που το μόνο που τους νοιάζει είναι τα προσωπικά τους συμφέροντα και προσωπική τους ανέλιξη και η φασίζουσα συμπεριφορά τους.
  Τί είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ; είναι η καταδολίευση ,η εκμετάλλευση των συνανθρώπων μας,η κλεψιά του δημοσιου χρήματος,οι ψεύτικες υποσχέσεις,νόμοι που καταλύουν την ελευθερία του ατόμου,χρήση προβοκάτορων κλπ.αυτά όλα τα πληρούν στο έπακρον οι δικοί μας πολιτικοί-ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

 40. Κυριε Ιγνατίου..
  Γιατι ασχολειστε και σεις με τη Χ.Α???
  Μηπως κανετε ακριβώς αυτό που κατηγορείτε…??

  Ειστε ιδιος με τους αλλους κυριε Ιγνατιου..
  αποδειξη το αρθρο σας…!!
  Καληνυχτα σας…

  Ολοι οι δημοσιογραφοι τελικα τρεμετε την Χρυση Αυγη… και αυτο εχει πολύ πλακα!!!!
  Και αλλωστε εσεις εχετε λυσαξει εναντιον τους.. λες και εσεις (εκτος εξαιρεσεων) ειστε καλυτεροι απο αυτους…!!!

 41. ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΣΙΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Χ.Α. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΣΚΕΨΟΥ, ΚΑΝΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
  ΟΧΙ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΟΡΣΩΠΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΙΑ ΠΑΛΙ. ΠΑΛΙ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here