Χριστοδουλοπούλου: Δεν είναι σπουδαίο ποσό τα 472 εκ από την Ε.Ε

0
5

Όπως δήλωσε η  αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου  σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ -αναφερόμενη στα 474 εκατ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα για τα επόμενα 7 χρόνια- «Δεν είναι κάποιο σπουδαίο ποσό».

Η ίδια τόνισε ότι «Οι ανάγκες είναι επείγουσες, επιτακτικές και πάρα πολλές» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ούτε έκανε το αίτημα ούτε έφτιαξε  μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014, τις  δυόμισι χιλιάδες θέσεις ανοιχτής φιλοξενίας για πρόσφυγες που όφειλε.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου συμπλήρωσε στη συνέχεια πως το χρηματοδοτικό πρόγραμμα εγκρίθηκε πριν από 10 ημέρες και ήδη γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την εκταμίευσή του. Αυτά τα συγκεκριμένα κονδύλια θα διατεθούν για ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο και για να ενδυναμωθούν οι υπηρεσίες ασύλου, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕ, εγκρίθηκαν αυτόν τον μήνα 23 πολυετή εθνικά προγράμματα στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ).

Η συνολική χρηματοδότηση των εγκριθέντων προγραμμάτων ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2014-2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here