Χριστοφιλοπούλου: Ο Κατρούγκαλος θα μείνει στην ιστορία ως ο μακελάρης του ασφαλιστικού

0
2

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής: «το ασφαλιστικό αυτό θα ήταν αχρείαστο! Είναι προϊόν της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σημείωσε μάλιστα ότι ο Γ. Κατρούγκαλος θα μείνει στην ιστορία ως ο μακελάρης του ασφαλιστικού συστήματος και συμπλήρωσε: «Ενώ έχετε γίνει οι «yes men» της Ευρώπης, μέσα στη χώρα παριστάνετε ακόμη τους αντιστασιακούς «του γλυκού νερού»» είπε η κα Χριστοφιλοπούλου.

Όπως επεσήμανε η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στα 3,6 δις ευρώ (σε ετήσια βάση) που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι έρχονται να προστεθούν τα μέτρα των 5,4 δις –που μέρος τους αφορά και το παρόν νομοσχέδιο- ενώ φαίνεται να συμφώνησε η κυβέρνηση σε μηχανισμό πυροδότησης 3,6 δισ. ως πακέτο προληπτικών μέτρων.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καταστρέψει ό,τι έμεινε όρθιο με τις εξοντωτικές φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου: «Μέσα σε ένα μόλις άρθρο (114) επιβάλλει φόρους ύψους 1,7 δις.€» επεσήμανε.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ακόμη ότι «οι συντάξεις δεν προστατεύονται, αλλά αντιθέτως περικόπτονται πολλαπλώς» και πως «μόνη εγγυημένη σύνταξη είναι η εθνική σύνταξη».

Ακόμη, σημείωσε ότι το νέο σύστημα όχι μόνο δεν επιφέρει κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι βάναυσα αντιασφαλιστικό, αντιεργατικό, δημευτικό, αντιαναπτυξιακό και ως εκ τούτου κοινωνικά κατάφωρα άδικο.

«Τα μαζεύετε γιατί δεν έχετε να πληρώσετε συντάξεις! Υπό την πίεση αυτή, ο πρωθυπουργός συναινεί σε ολοένα χειρότερες συμφωνίες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό» κατέληξε η βουλευτής στην εισήγηση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here