Χρυσοβελώνη: Πολλή φασαρία για το τίποτα

0
5

 

«Γίνεται πολύ μεγάλη φασαρία για το τίποτα» σημείωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις προτάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα στρατιωτικά λύκεια και τη στράτευση των γυναικών που θέλουν να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας.

«Υπήρξε η εξωτερίκευση μιας σκέψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο», τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως όταν και εφόσον αυτή η σκέψη γίνει σχεδιασμός, τότε θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση του πρωθυπουργού και συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο, και εφόσον ο σχεδιασμός αυτός προχωρήσει περισσότερο, θα υπάρχει και δημόσια διαβούλευση.

Η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν σε όλα και σημείωσε πως είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορές, «και οι οποίες έχουν γίνει και αποδεκτές από την πλευρά του πρωθυπουργού».

Αναλύοντας περαιτέρω τις προτάσεις του κ. Καμμένου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε πως έχουν στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στις επισκέψεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ακριτικά και απομακρυσμένα φυλάκια.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως οι επισκέψεις δεν είναι τυπικές, αλλά παραμένει εκεί και βλέπει από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματα στο στρατό, και προσέθεσε πως «όταν μιλά για στρατιωτικά λύκεια και για στράτευση γυναικών, όχι όλων αλλά εκείνων που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας, κάτι παραπάνω ξέρει».

Η έννοια των στρατιωτικών λυκείων, διευκρίνισε, σχετίζεται με το ότι πολλά παιδιά που ξεκινούν να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις ή και στα σώματα ασφαλείας δεν έχουν δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν τι είναι αυτό που θα κάνουν στη ζωή τους και αν μπορούν να το αντέξουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here