Χρυσοβελώνη: Καθ’ όλα νόμιμος ο διαγωνισμός προμήθειας κοντέινερ για τα hot spots

0
6

Προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό προμήθειας κοντέινερ για τα hot spots, που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο διαγωνισμός ήταν καθόλα νόμιμος. Το υπουργείο έλαβε την εντολή να συνδράμει μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια και ανταποκρίθηκε άμεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αντιπολίτευση, πριν να εκτοξεύει ρουκέτες κατά πάντων, ας φέρνει στη μνήμη της ότι η σημερινή κυβέρνηση, επειδή, ακριβώς, προέβλεψε εγκαίρως πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα, φρόντισε από τον Ιανουάριο 2015 να δημιουργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κάτι το οποίο δεν είχε πράξει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη.

«Την προσεχή Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό. Είναι σημαντικό, στο ζήτημα αυτό να χαραχθεί εθνική γραμμή, ενόψει της σχετικής συνόδου της 7ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Επομένως, με την προοπτική αυτή, κάθε δήλωση στελεχών της αντιπολίτευσης που αφορά στο προσφυγικό, η οποία είναι αβάσιμη και γίνεται καθαρά για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων, είναι εκτός του πλαισίου της επιδιωκόμενης εθνικής συναίνεσης στο μεγάλο ζήτημα προσφυγικού που ταλανίζει τη χώρα» πρόσθεσε.

«Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι η λύση στο προσφυγικό δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, γι’ αυτό κρίνεται αδήριτη η ανάγκη ύπαρξης ενός δεσμευτικού πλαισίου για όλες τις χώρες, ώστε να γίνει υποχρεωτικός ο αναλογικός καταμερισμός προσφύγων στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε η υφυπουργός Μεταφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here