Τον χτύπησαν και τον έγδυσαν; Ποιος νοιάζεται για έναν αστυνομικό;

40
98

Ενας ειδικός φρουρός, που είχε την ατυχία να πέσει θύμα της μανίας των «αγανακτισμένων» Ελλήνων, εκείνων που θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια κι έχουν κάθε δικαίωμα να την εκφράζουν με οποιασδήποτε μορφής βία, βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Ο άνθρωπος έτυχε να βρίσκεται στην ακτίνα δράσης μιάς μικρής οργανωμένης μειοψηφίας, που αποφάσισε να αναδείξει σε ήρωα τον συνταξιούχο αυτόχειρα, ο οποίος έγινε το θέμα των τελευταίων ημερών.

Κι επειδή η βία παίρνει, πλέον, μορφές ανεξέλεγκτες στη χώρα μας,
ξυλοκόπησαν άγρια τον ειδικό φρουρό, τον έγδυσαν και κρέμασαν τα ρούχα του στο δέντρο, όπου αυτοκτόνησε ο συνταξιούχος φαρμακοποιός! Χωρίς να φταίει στο παραμικρό! Απλώς και μόνον επειδή φορούσε μια στολή, που συμβόλιζε την κρατική εξουσία, την οποία οι συγκεκριμένοι δράστες επιδιώκουν να καταλύσουν.

Η πρωτοφανής περιπέτεια του αστυνομικού δεν έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, όπως η αυτοκτονία του φαρμακοποιού. Δεν προκάλεσε τη συμπάθεια του κόσμου. Η κοινή γνώμη την αγνόησε. Και τούτο διότι ένας αστυνομικός δεν μπορεί παρά να είναι ένα αδιάφορο, ένα «κακό θύμα».

Αντίθετα, από όσους εξυπηρετούν τα συμφέροντα των υποστηρικτών των λαϊκών συμφερόντων, κι είναι «καλά θύματα».

Δεν είναι καινούργιο αυτό. Συμβαίνει εδώ και χρόνια. Η κοινωνία μας
εθίζεται στη βία. Η δράση της αστυνομίας θεωρείται θηριωδία, παρότι είναι η μόνη μέσα στα όρια του ελληνικού κράτους που έχει το μονοπώλιο της φυσικής βίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Η βία των οργανωμένων μειοψηφιών, από τους χούλιγκανς των γηπέδων μέχρι τους τρομοκράτες, βαπτίζεται «λαϊκή αντίδραση» στην «κρατική καταπίεση».

Κι αυτό τείνουμε να το δεχόμαστε ως απόλυτα φυσιολογικό, ως συνέπεια της πλήρους κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος αλλά και της απαξίωσης των θεσμών, ως συνέπεια της άγριας πτώσης του βιοτικού μας επιπέδου.

Ο κόσμος είναι θυμωμένος. Και σε όλες τις δημοσκοπήσεις δηλώνει ότι θα τιμωρήσει όλους εκείνους που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση -εννοώντας τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία εδώ και 35 χρόνια τουλάχιστον, αλλά και στήριξαν το Μνημόνιο.

Βεβαίως, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται κι αγανακτούν (κατά τη γνώμη μας δικαίως, αλλά για άλλους λόγους) εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποσιωπούν ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υπερψήφιζαν σταθερά τα κόμματα αυτά με πρωτοφανή ποσοστά στην ελληνική κι ευρωπαϊκή ιστορία – (σταθερά από το 1974 μέχρι το 2009 ανελλιπώς).

Είναι προφανές ότι ήταν συμπαθές μέχρι το 2009 το κράτος που είχαν
διαμορφώσει τα δυο μεγάλα κόμματα. Κράτος αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό, διεφθαρμένο, γιγαντιαίο, που «βόλευε» ημετέρους, έδινε αβέρτα επιδόματα, ανεχόταν «λαδώματα», μίζες, και μαϊμού αναπηρικές συντάξεις!

Όταν, όμως, τα δανεικά στέρεψαν και το διεφθαρμένο κράτος κατέρρευσε συνεπεία της ανεπάρκειας και της αθλιότητας των πολιτικών μας πρωτίστως, αλλά κι εκείνων που τους υπερψήφιζαν επί δεκαετίες, έπαψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να είναι ελκυστικές δυνάμεις.. Κι έπρεπε να τιμωρηθούν.

Και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εκλογική αναμέτρηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα της. Είναι πολύ πιθανόν, αν πιστέψουμε τις (επίφοβες κι όχι βέβαιες) δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτό το διάστημα, να προκύψει μια πολυδιασπασμένη Βουλή και  να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Αλλά ακόμα κι αν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συνεργασία των λεγόμενων «μνημονιακών» κομμάτων (της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη,) υπάρχει ένας ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος.

Τα κόμματα αυτά, χάρις στον εκλογικό νόμο, να συγκεντρώνουν μεν τους 151 βουλευτές που χρειάζονται για να στηριχθεί η κυβέρνηση, αλλά να μην φθάνουν στο 51% του εκλογικού σώματος.
Ποιο θα είναι είναι το αποτέλεσμα;

Την επομένη, κιόλας, η κυβέρνηση θα αποκληθεί κυβέρνηση μειοψηφίας κι αναντίστοιχη προς τη λαϊκή βούληση.

Τι θα ακολουθήσει;
Θα ενισχυθούν οι τάσεις αυτοδικίας, βίας και αμφισβήτησης από τις
οργανωμένες μειοψηφίες, που θεωρούν ότι είναι οι αυθεντικοί εκφραστές των λαϊκών συμφερόντων.

Και τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε μια απίστευτη κατάρρευση, όμοια της οποίας δεν υπάρχει προηγούμενο μετά τον εμφύλιο. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, που οι πλέον έμπειροι αναλυτές δεν μπορούν να αγνοήσουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανόν, οι δράσεις που προβλέπονται από το Μνημόνιο να μην μπορούν να εφαρμοστούν κι η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας να επέλθει μοιραία -έστω κι αν αυτή δεν είναι η πρόθεση των δανειστών μας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δεν θα μπορούν όμως να αποτρέψουν.

Μερικά πράγματα υπερβαίνουν και τη δική τους βούληση και τον σχεδιασμό.

Το δυστύχημα είναι ότι εκτός από κάποιες αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τρόπο ανεύθυνο, κατηγορώντας το ένα το άλλο, ωσάν να βρισκόμαστε στις εποχές της παντοδυναμίας τους.

Με μοιραίο αποτέλεσμα την αυτοκαταστροφή τους αλλά και την ενδεχόμενη συνολική καταστροφή.

40 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι θέλεις επιτέλους καλέ μου Κύριε?
  Να μην μιλάει κανείς?
  Να υπακούμε όλοι σε ότι θέλουν οι λίγοι?
  Την μία είσαι εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων ,αλλά και ο φρουρός αυτός
  είναι Δημόσιος Υπάλληλος των 700 ευρώ –που τον έβριζες πριν μία μέρα
  Τώρα τον υπερασπίζεσαι..!!!!!!
  Επιτέλους ΔΙΑΛΕΞΕ……
  Τι θέλεις ??????
  Τι να κάνουμε ????
  ΑΜΑΝ
  …………..

 2. Η βία είναι κατακριτέα σε όλες τις μορφές της.Δεν εξετάζεται όμως πουθενά το κίνητρο.Νομίζω πως δεν είναι το ίδιο να χτυπάς άοπλο κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί πλέον έχει ξεπεράσει το όριο της φτώχειας απλά γιατί αυτή είναι η εργασία σου.Δε συμφωνώ λοιπόν με τον ξυλοδαρμό του ειδικού φρουρού (αν και δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες πραγματοποιήθηκε) αλλά επίσης δεν μπορώ να αγνοήσω και την αγανάκτηση του κόσμου που επί τόσους μήνες ψεκάζεται λες και είναι κατσαρίδα από τους κάθε λογής αστυνομικούς.

 3. Θα μαζευτούμε όλοι να κάνουμε μια ΕΔΕ να δούμε ποιος τον βάρεσε. Σε μερικά χρόνια θα σε ενημερώσουμε ότι το αδίκημα παραγράφηκε μιας και τα στοιχεία δεν επαρκούσαν… Σου θυμίζει κάτι;

 4. Ντροπή τους. Ο άνθρωπος δε φταίει σε τίποτα. Αυτά τα γομάρια το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φταίνε αυτη που πούλησαν μια ολόκληρη χώρα για συμφέροντα τους Αυτοί οι μασόνοι φταίνε και συνεχίζουν την προπαγάνδα και τα εγκλήματα τους. Από την άλλη φταίει και ο λαός που τους ψήφιζε 30 χρόνια το 44% που ψήφισε ΠΑΣΟΚ καλά παθαίνει αυτά που παθαίνει!

 5. Όταν οι αστυνομικοί χτυπάνε τον απλό κόσμο και τους ρίχνει χημικά μέσα στο μετρό, τότε οι αντιδράσεις αυτές είναι δικαιολογημένες.Θα πείτε φταίνε οι κουκουλοφόροι.Ναι, φταίνε οι αστυνομικοί κουκουλοφόροι,που κάνουν τα επεισόδια για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.Αυτές τις αντιδράσεις έπρεπε να τις περιμένουν μετά από όλα αυτά που κάνουν.

 6. otan oi astunomikoi barane xwris logo einai kalutera?auti dn einai tufli bia?opoios einai se poreia trwei ksilo?auto einai to moto tous.exeis katebei pote katw na dei ti ginetai?min milas loipon loverdo gt exoun kanei polla k autoi

 7. μα στο λέει ξεκάθαρα ΝΤΙΝΟ. να ψηφίσουμε πασοκ-νδ-ντόρα για να πάρουν πάνω από 50% ώστε να μην οδηγηθούμε στην «καταστροφή».

  ασχέτως αν θεωρώ ή όχι πως έχουν νόημα πράξεις σαν αυτές των «οργανωμένων μειοψηφιών» (ήταν πλειοψηφίες αυτές που ψήφιζαν τα μνημόνια στη βουλή??), έχει απίστευτο γέλιο να βλέπεις σε πόσο χαμηλά επίπεδα μπορεί να φτάσουν τα εργαλεία του συστήματος (σαν τον συγκεκριμένο) προκειμένου να πείσουν τον μέσο έλληνα που δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να αντιταχθεί σε μνημόνια κλπ πως εχθροί του είναι οι εξεγερμένοι και φίλοι του τα σκυλιά της μέρκελ.

  αιχμή να περάσει παρακαλώ. δε βρίζω. όχι τουλάχιστον όσο το μπουμπούκι στο οποίο δίνετε απλόχερα βήμα.

 8. και ρωτας αυτον τι θελεις (-ουμε) ..να κανεις (-ουμε) .. καταντημα ειναι ..

  ολα στο αρθρο δειχνουν ..οτι ο εν λογω γραφοντας .. θελει να εντυπωσιασει .. και οτι καρφι δεν του καιγεται .. για τον αστυνομικο ..η για τον συνταξιουχο αυτοχειρα .. επαγγελματιας ειναι που ξεπατικωσε αυτα που του διδαξαν στα σεμιναρια ..δημοσιογραφιας .. λογια-μπηχτες .. που να σοκαρουν και να αποσπαν την προσοχη ..

  ακομα και η φωτογραφια .. που εβαλε .. γεματη με αιματα .. για αυτον τον εντυπωσιασμο που επιδιωκει ειναι .. και σιγουρα δεν εχει να κανει τιποτα με τον αστυνομικο ..

 9. poli tha ithela afta ta palikaria pou dernoun astinomikous,spane ,kene,katastrefoun xwris na fovounte tipote na erxwntoustan se aftin ti xwra egw pou zw kai ergazomai ,na dokimazane na kanoun ta idia.fenete emeis edw eimaste kotes kai diloi.antonis new york

 10. ‘Oταν ένας άνθρωπος είναι αλαζόνας, ο μόνος τρόπος για να τον προσγειώσεις είναι να τον ταπεινώσεις,το οποίο θα έπρεπε να έχετε κάνει εσείς οι δημοσιογράφοι με τους πολιτικούς αντί να τους γλείφετε δίνοντας τους χρόνο να λένε αυτά που θέλουν.Όποτε εσείς είσαστε υπεύθυνοι για τη βία και όχι οι μειοψηφίες κύριε Λοβέρδο.Οι μειοψηφίες κάνουν αυτό που θα έπρεπε να έχετε κάνει εσείς με σωστές ερωτήσεις.

 11. Οι αποψεις του κυριου Λοβερδου ειναι γνωστες εδω και πολλα χρονια… Για τη καταντια της χωρας φταιει η αριστερα και οι δημοσιοι υπαλληλοι. Δε νομιζω οτι τετοια αρθρα αιφνιδιαζουν κανενα. Ο κυριος Λοβερδος οπως ολοι οσοι εχουν μια σχετικη οικονομικη ανεση και δε κινδυνευουν να πεινασουν, εχει την ανεση να λογοκρινει και να κρινει τους παντες , να μη λαικιζει , να υπερασπιζεται το μνημονιο και αλλα πολλα. Οπως και να εχει το θεμα με τον αρθρογραφο , δε βρισκω το λογο να στεναχωρηθω που δειρανε εναν αστυνομικο. Οι αστυνομικοι εχουν σακατεψει και σκοτωσει εκατονταδες αθωους τοσα χρονια. Η ιδια η αστυνομια εχει κηρυξει το πολεμο σε εμας εδω και πολλα χρονια και ειδικα στην μνημονιακη εποχη. Η αστυνομια αντι να προστατευει τους πολιτες οπως ειναι ο ρολος της, ασκει βια , πεταει χημικα , προστατευει τους πολιτικους , τους πλουσιους και τα συμφεροντα τους. Δυστυχως η αστυνομια δεν ειναι πλεον τιποτα αλλο απο σωματοφυλακη της προνομιουχας ταξης. Για να κλεψουν μια τραπεζα. Η αστυνομια σε 3 λεπτα ειναι εκει και αν ειναι και αναγκη θα πεσει και πιστολιδι με τους «κακους». Για να γινει μια διαρηξη στο διαμερισμα σου. Αν ερθουν σε 20 λεπτα εισαι τυχερος. Προσφατα η μανα μου ηρθε φατσα με φατσα με εναν διαρηκτη μεσα στο σπιτι της και ευτυχως ο ανθρωπος δεν ηταν φονιας, αλλα απλα μπουκαδορος απο αυτους που μπαινουν στα σπιτια στα γρηγορα αρπαζουν οτι βρουν και αμα γινουν αντιληπτοι το βαζουν στα ποδια. Η εμπειρια με την αστυνομια ηταν τουλαχιστον αστεια. Οχι μονο δεν ηρθαν γιατι λεει δε μπορουσαν (εκεινη τη μερα ετυχε να εχει ντερμπυ παο ολυμπιακος λεει και δε ειχαν διαθεσιμο περιπολικο) αλλα ηρθαν την επομενη για να παρουν δαχτυλικα αποτυπωματα. Αν ειχε μπει βεβαια κανας αστεγος σε κανα σπιτι κανενος πλουσιου να κλεψει κανα καρβελι ψωμι τοτε θα ειχαν εξαπολυσει αγριο ανθρωποκυνηγητο. Η εγκληματικοτητα οργιαζει , οι ληστειες ειναι απλα καθμερινο φαινομενο αλλα η αστυνομια πιστη στο ρολο της να προστατευει τους προνομιουχους. Για αυτο τους πληρωνουμε φαινεται. Ο λαος πλεον δεν εχει κανενα σεβασμο για την αστυνομια γιατι η αστυνομια δεν εχει κανενα σεβασμο για το πολιτη. Και η συμπεριφορα τους στα επειδοδια τοτε με το μνημονιο 1 και το μνημονιο 2 και οι ‘φιλοι ‘ τους οι κουκουλοφοροι που πλεον (ευτυχως που ανακαλυφτηκε η φωτογραφια το 19ο αιωνα) αποδειχτηκε ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ οτι ειναι μπατσοι , εκανε το κοσμο να τους ΜΙΣΗΣΕΙ. Οτι εσπειραν θα θερισουν. Και θα ερθουν ακομα χειροτερα. Δεν ειναι μακρυα η στιγμη που οπου βρισκουν αστυνομικο θα τρωει πολυ ξυλο οποτε και οι αστυνομικοι ,αναγκαστικά οι ανθρωποι, για να αμυνθουν θα αρχισουν να χρησιμοποιουν ενοπλη βια . Ενας μονο ενας αστυνομικος να βρεθει σε παρομοια θεση οπως αυτος στο αρθο και να τραβηξει τη σκανδαλη τοτε θα γινει εμφυλιος πολεμος. Ολα αυτα ειναι πολυ κοντα δυστυχως.

 12. Όταν η αστυνομία βαράει άμαχους διαμαρτυρόμενους για την κατάντια που είναι η χώρα, πέφτουν κάθε λογής δικαιολογίες.
  Όταν νεαροί κομπλεξικοί αστυνομικοί που προφανώς από μικρά τα κοροΐδευαν στο σχολείο και τώρα πήραν κάποιου είδους εξουσία, βαράνε και βρίζουν, πάλι υπάρχουν δικαιολογίες.
  Όταν τόσα χρόνια παίρνουν μαϊμού αναπηρικές συντάξεις και κανένας δεν το έψαξε, κανένας δεν ασχολήθηκε, όσοι το ήξεραν το κουκούλωναν, είναι οκ.
  Τώρα εμείς που έχουμε πραγματική αναπηρία, απορριπτόμαστε από τις επιτροπές γιατί η άνωθεν διαταγή είναι η μείωση των επιδομάτων, τρώμε ξύλο από αστυνομικούς όταν διαδηλώνουμε και βέβαια και εμείς απολυθήκαμε από τη δουλειά μας γιατί τα καλά μας αφεντικά, δε θέλουν να απασχολούν σακάτηδες.

  Όλα αυτά και άλλα πολλά βέβαια, δεν τα κάνετε θέμα οι δημοσιογράφοι.
  Είναι θέμα όμως μεγάλο ότι ένας αστυνομικός έφαγε ξύλο.
  Είναι θέμα και συμφωνώ, αλλά επιτέλους και σεις οι δημοσιογράφοι, ασχοληθείτε με όλο τον κόσμο ισότιμα και όχι μονόπλευρα.

 13. Επειτα απο ενδελεχη ερευνα αποκαλυφθηκε οτι ο αστυνομικος χτυπηθηκε αγρια και βιαια απο μια ζαρντινιερα ενω οι μπουνιες και οι κλωτσιες που εριξαν οι φερομενοι ως δραστες αγανακτισμενοι ηταν προειδοποιητικες και κατεληξαν πανω του αφου εξοστρακιστηκαν απο τους διπλανους τοιχους.
  Παρολα αυτα να ευχηθω καλη αναρρωση στον αστυνομικο και να ειναι και παλι κοντα μας. Δεν εχουν νοημα ουτε οι αυτοκτονιες ουτε οι αλληλοσκοτωμοι σε δυσκολες καταστασεις και περιοδους, νοημα εχει να προσπαθησουμε για το καλυτερο ολοι μαζι με αλληλοσεβασμο και αξιοπρεπεια.

 14. Το έγραψα πιο κάτω, το ξαναγράφω και σαν ξεχωριστή δημοσίευση. Δυστυχώς για όλους μας, ΥΠΑΡΧΕΙ και ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ και ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, όσο κι αν εσεις κ. Λοβέρδο τα βάζετε σε εισαγωγικά προσπαθώντας να αλλοιώσετε το νόημα των λέξεων αυτών.
  Για τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ και τον ξυλοδαρμό του τσιμουδιά, έτσι? Αυτός δεν έκανε απλά τη δουλειά του? Ήταν εξτρεμιστής ταραχοποιός?
  Όσο για την προσπάθειά σας να τρομοκρατήσετε τον κόσμο εν όψει εκλογών με σοφιστείες περι ακυβερνησίας και επερχόμενης κατάστασης χάους, απλά δεν πείθετε πιά κανέναν ο οποίος σκέφτεται αντί να μασάει την προπαγάνδα των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ.

 15. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

 16. «Τον χτύπησαν και τον έγδυσαν; Ποιος νοιάζεται για έναν αστυνομικό;»

  Σοβαρά;

  Από που το βγάζετε αυτό το συμπέρασμα, πώς δέν νοιαζόμαστε, και μάλιστα το κάνετε και τίτλο στο άρθρο;
  Μου κάνει τρομερή εντύπωση που καπηλεύεστε τον πόνο ενός συνανθρώπου μας, που μέχρι πρότινος τον βρίζατε αφού πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο, προκειμένου να περάσετε την γνωστή προπαγάνδα σας.

  Δέν σας μοιάζουμε μίστερ. Το ερώτημα του τίτλου να το θέσετε στον εαυτό σας, και να κάνετε αυτοκριτική, άν σας αφήνουν τα αφεντικά και η μικρότητά σας.

 17. @Δυστυχως η αστυνομια δεν ειναι πλεον τιποτα αλλο απο σωματοφυλακη της προνομιουχας ταξης

  Πάντα έτσι ήταν φίλε, αλλά, τώρα, πλέον, είναι οφθαλμοφανές. Είναι οι μόνοι που τους ντύνουν, τους ταΐζουν, τους προσλαμβάνουν αφειδώς. Και αυτό ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να τους έχουν εφεδρεία ή «πόρτα για τον χειμώνα» και καβάτζα, άμα γίνει η στραβή και ξεσηκωθεί ο λαό . «Σκυλιά, φυλάτε, τ’ αφεντικά σας» και «τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε», λέγαν τα παλιά συνθήματα.

  Και όλοι αυτοί οι σιδερόφρακτοι με τις φουλ-φέισ μπάτσοι, τον μάγκα μόνο τον κάνουν στα πιτσιρίκια με τις …κατσαρόλες που στρατολογούν οι «και καλά» αναρχικοί «εκβιαστές- προστάτες- μπράβοι» των Εξαρχείων. Τους μεγαλοεγκληματίες και δολοφόνους (Ριζάι, πχ) τους πάνε χαλαρά χαλαρά στην Ευελπίδων και πίνουν καφεδάκι και ανταλλάσσουν και τηλέφωνα!

  Τον Τσοχατζόπουλο τον έβαλαν με τα ανήλικα και τον μεταφέρουν ΧΩΡΙΣ καν χειροπέδες.

  ΥΓ. Όσο οι μπάτσοι θα βαράνε τον κόσμο, κατόπιν εντολών υπουργών, τόσο θα γίνονται και πιο μισητοί. Και όσο οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν τους βάζουν στην θέση τους, όταν βαρβαρικά ξυλοκοπούν δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και απλούς διαδηλωτές, τόσο θα «νομιμοποιούνται» οι λαϊκοί «τιμωροί».

  ΑΣΥΔΟΣΙΑ και ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ κυβερνούν, Ο Εμφύλιος δεν είναι ante portas, αλλά, ήδη, εντός των τειχών. Αριστεροί και δεξιοί φασίστες κυριαρχούν στην κοινωνική ζωή, πλέον.

  Άσε που δεν υπάρχει, πια, σπείρα εγκληματιών χωρίς ένστολους!
  Μεγαλο_μαφιόζοι αξιωματικοί του Λιμενικού και της Αστυνομίας με καταθέσεις στην Ελβετία (!!!)- http://gkdata.gr/?p=7741

 18. Εργαλείο οταν ημουν στο Σύνταγμα και προσπαθούσα ΕΙΡΗΝΙΚΑ να διαμαρτυρηθώ για ολα αυτα που αποφάσιζαν για εμας (χωρις εμας) και με ψέκαζαν στα μουτρα δεν διάβασα κατι για την ΒΙΑ που ασκουσαν επανω μου. Παντως κατι μου λέει οτι δεν θα μεινουν στον Φρουρο.. καλο ειναι να φυλάγονται και αλλοι υπηρέτες του συστήματος..

 19. η αλλητια των αριστερο-αντιεξουσιαστο-αναρχικο-αγανακτισμενων που γεματοι προσωπικα αδιεξοδα ψαχνουν αλλοθι ιδεολογικο για να δικαιολογησουν την εσωτερικη τους δυσαρμονια. μιζερια σπειρουν τα αριστερα στοιχεια στην ελληνικη κοινωνια, διαιρετοτητες, διαχωρισμους και απλα αντανακλατε η εσωτερικη τους ανακατωσουρα με καλυμα ιδελογικες μπουρδολογιες που η εσωτερικη βια βρισκει ομπρελα προστασιας μεσα απο ιδεολογικα μανιφεστα ο οπαδισμος στο μεγαλιο του! αποτελεσμα εσωτερικων αδιεξοδων ο οπαδισμος με ιδεολογικη καλυψη. ο κουμουνισμος και ολα του τα παραγογα χρονια τωρα κρατανε μια ελλαδα στην μιζερια και στον διαχωρισμο, στην δυπολικοτητα και στον μαρασμο. με συμβολα πεσιμιστικα χωρις ιχνος φωτος σαν του ανθρωπου που αυτοκτονησε προσφατα χρησιμοποιει καθε μεσο χειραγωγησης σε ατομα με προσωπικα αδιεξοδα και τα προβαλη σαν επαναστατες και ηρωες. ντροπη

 20. Ενας ειδικός φρουρός, που είχε την ατυχία να πέσει θύμα της μανίας των «αγανακτισμένων» Ελλήνων, εκείνων που θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια κι έχουν κάθε δικαίωμα να την εκφράζουν με οποιασδήποτε μορφής βία, βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

  ΘΥΜΑ ο εν λόγω αστυνομικός ? Και που να δεις τι θα ακολουθήσει κύριε λοβέρδο

 21. Ότι σπείρεις θα θερίσεις κύριε. Όταν τα ΜΑΤ (μόνο αυτά) χτυπούν άκριτα αθώους πολίτες και αφήνουν τους «αναρχικούς» συναδέλφους τους, να είναι έτοιμοι να δεχτούν όλες τις συνέπειες, εις το διπλούν.

  Δε σε είδα να δείχνεις τόση ευαισθησία όταν εκτελούνταν σαν ζώα ατυνομικοί με καλάσνικοφ από λαθρομετανάστες…Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες μαζί με ανθρώπους σα τον συνταξιούχο.

  Εσυ προφανώς καταλαβαίνεις σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκεις…

 22. Κ. Λοβέρδο,

  η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται.Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα:
  α) πόσο δίκιο έχουν όλοι αυτοί που πάνε στις πορείες να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και ψεκάζονται με ληγμένα ισραηλίτικα χημικά (οι γιατροί έχουν ήδη ενημερώσει για τις βλαβερές συνέπειες στην δημόσια υγεία-εώς και καρκίνο μπορεί να προκαλέσουν!) από τους ‘προστάτες’ της τάξης και της δημοκρατίας;
  β) πόσο δημοκρατικό είναι να φοράς την ελληνική σημαία στο μπράτσο σου, αλλά να κρύβεις την ταυτότητα σου και να δρας ανεξέλεγκτα στο όνομα της δημοκρατίας;
  γ) πόσο δημοκρατική ήταν αυτή η Ε.Δ.Ε. που κατηγόρησε τις ζαρτινιέρες για τον βαρύτατο τραυματισμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονική;
  δ) πόσο ρεαλιστικά ήταν όλα αυτά τα βίντεο που αποκάλυπταν (επιτέλους μετά από τόσα χρόνια τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έδειξαν και ΄κάτι’ από τις κρυφές κάμερες της κάθε λογής πορείας) τα γνώστα σε όλους-εκτός των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των καναλιών- προβοκάτσια;

  Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις!

  Πόσο δημοκρατικό είναι να φοράς 1 κουκούλα και να παίρνεις στα χέρια σου 1 μολότοφ και να την πετάς σε άμοιρους πιτσιρικάδες ατυνομικούς των 580 Ευρώ που τους στέλνουν σε κάθε πορεία οι δημοκράτες της Βουλής για να εισπράξουν αυτοί την αγανάκτηση του λαού και αυτοί μέσα από την Βουλή να ψηφίζουν μνημόνια σττα ημίχρονα των ποδοσφαιρικών αγώνων;

  Προσωπικά πιστεύω ότι η λύση είναι μία: αστυνομικοί και λαός να συνειδητοποιήσουμε τον κοινό εχθρό που μας φέρνει ‘αντιμέτωπους΄ καθημερινά. Και τότε όλα θα αλλάξουν.Όσο δεν γίνεται αυτό θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες (πόλεμο έχουμε έξω στην κοινωνία αν το έχετε πάρει χαμπάρι) και από τους μεν και από τουε δε…

  ΚΑΛΦΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  (Δρ Χημικός Μηχανικός)

  Υ.Γ. Πιστεύω ότι δεν έχετε πάει ποτέ σε μία πορεία να δείτε πραγματικά τι γίνεται, για αυτό και δεν νίωθετε (απλά την γνωρίζετε) την συσσωρευμένη οργή που υπάρχει και από τους διαδηλωτές και από τους ματατζήδες..Ελάτε μία και μόνο φορά στην πρωτη γραμμή και μετα θα αναθεωρήσετε πολλά από το άρθρο σας…

 23. Ένα ερώτημα προς τον κ. Λοβέρδο .Έχει διαβάζει ποτέ τα σχόλια στα άρθρα του; Μήπως αρθρογραφεί σε λάθος ιστοσελίδα; Δεν ξέρω αν έχουν ιστοσελίδες η Τρόϊκα ή η ΕΛ.ΑΣ . Αν έχουν ας αρθρογραφεί εκεί.

 24. μια απορια εχω…. Γιατι τους αστυνομικους τους βαρατε αλύπητα και τους πολιτικους απλώς τους γιουχαρετε και πετατε κανα γιαουρτι με μουσταρδα????
  πεταξτε και σε μας κανα γιαουρτακι….
  πχ το μπουμπουκο με τη μπουμπουκα αφυλαχτος ηταν γτ μονο γιαουρτακι εκει??

 25. Δεν θα πω πολλά, δεν έχω μάθει άλλωστε εγώ προσωπικά να χάνω την ουσία πίσω από άσκοπες αναλύσεις. Τούτο λέγω λοιπόν. Όλοι αυτοί που ξυλοκόπησαν το παιδί – ειδικό φρουρό, μπορούν να μας πουν τι φορολογική δήλωση κατέθεσαν για το 2011 και ακόμα καλύτερα, τα τελευταία 10-20 χρόνια….? Θεωρούν πως είναι λιγότερο κλέφτες από τους πολιτικούς ή από όποιο σώμα εκφράζει το κράτος? Και η κρίσιμη ερώτηση…. Αν κάποιος βόλευε τους ίδιους ή τα παιδιά τους σε μια θέση στο δημόσιο και ακόμα ακόμα σαν ειδικούς φρουρούς, θα ήταν το ίδιο «μάγκες»…. Άνανδροι, θρασύδειλοι και κοματόσκυλα… Φτου σας ρε.

 26. Αξιότιμε κε Λοβέρδο

  Όντως ο συνάνθρωπος μας κακώς υπέστη όσα υπέστη. Ζούμε σε μία κοινωνία η οποία θέλει να λέγεται δημοκρατική (αν και πολύ αμφιβάλλω αν είναι) και όπως κατακρίνω τις αλητείες (γιατί περί τέτοιων πρόκειται) των αστυνομικών απέναντι στους πολίτες έτσι κατακρίνω και την συγκεκριμένη πράξη του όχλου απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Η υγεία και η αξιοπρέπεια μας δεν πρέπει να κινδυνεύουν εξαιτίας της εργασίας μας, του χρώματός μας, των πολιτικών ή των θρησκευτικών μας πιστεύω.
  Αλλά το να κάνετε φθηνή πολιτική δημοσιογραφία στις πλάτες αυτού του ανθρώπου σας κατατάσσει δίπλα σε αυτούς που έκαναν αυτή την πράξη, όπως και σε αυτούς που χτυπάνε μαθητές ή συνταξιούχους.
  Δυστυχώς για εμένα και τους ομοίους μου η πορεία της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένη, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα(με οποιαδήποτε κυβέρνηση), οπότε καλό είναι να μην τρομοκρατείτε τους αναγνώστες σας με τέτοιου είδους προφητείες περί καταστροφής της χώρας γιατί δε τιμάτε το λειτούργημα το οποίο θα έπρεπε να εκτελείτε με περισσότερη υπευθυνότητα γιατί (όπως με μαθηματική βεβαιότητα η χώρα μας και οι πολίτες της οδηγούνται στην εξαθλίωση ) θα βρεθείτε δυστυχώς στη θέση του ανθρώπου αυτού και θα ευθύνεστε εσείς και τα γραπτά σας τα οποία δικαιολογημένα εξαγριώνουν το λαϊκό αίσθημα.

 27. Αγαπητέ Κύριε Λοβέρδο,κάνε ένα κόπο να ρωτήσεις τον αστυνομικό αυτός πόσους αθώους πολίτες έχει σπα΄σει στο ξύλο??αλλά ξέχασα για αυτούς ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!!

 28. Κ. Λοβέρδο, οποιαδήποτε μορφή αδικαιολόγητης βίας, είναι καταδικαστέα και κατακριτέα. Και μάλιστα το ποιο ενδιαφέρον είναι ότι η άδικη βία δεν είναι ανεπίτρεπτη επειδή είναι βία, αλλά επειδή είναι άδικη. Άλλο πράγμα η χρήση βίας για απελευθέρωση ομήρων άλλο η διάλυση διαδηλωτών με την χρήση βίας. Με αυτή την λογική είναι κατακριτέα και η επίθεση κατά του ειδικού φρουρού αλλά και οι επιθέσεις τω αστυνομικών κατά των διαδηλωτών εφόσον οι τελευταίοι δεν προβαίνουν σε ποινικώς κολάσιμες πράξεις.
  Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να θεωρήσω ότι τα δύο αυτά γεγονότα, τόσο ο χαμός του συνταξιούχου φαρμακοποιού, όσο και ο ξυλοδαρμός του ειδικού φρουρού από εξαγριωμένους συμπολίτες μας, εκτός από μεμονωμένα περιστατικά εξαιρετικής σημασίας, αποτελούν και «δείγματα» μιας γενικότερης κατάστασης.
  Για τα γεγονότα ως μεμονωμένα γεγονότα απλώς να αναφέρω πως θα μπορούσε πολύ απλά:
  1] ο συνταξιούχος φαρμακοποιός να μην είχε τόσο «εσωστρεφείς» τάσεις και φτάνοντας στην πλατεία συντάγματος φέροντας όπλο, να πυροβολούσε εναντίων αστυνομικού της βουλής, ή ακόμα χειρότερα, σε μία από τις συγκεντρώσεις αγανακτισμένων ή εν γένει συμπολιτών μας στο κέντρο της Αθήνας, με 50.000 άτομα ΕΝΑΣ εκ των 50.000 να τραβούσε όπλο και να πυροβολούσε εναντίων άνδρα των ΜΑΤ; Καταλαβαίνετε πως η κατάσταση μοιάζει σαν να έχουμε δώσει σε ένα παιδί 2 ετών να παίζει με ασφαλισμένο χειριστήριο ελέγχου πυρηνικής βόμβας. ΚΑΙ δυστυχώς το πολιτικό δυναμικό της χώρας αδυνατεί να κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.
  Το αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σαν σενάριο, εάν ένας απειλούμενος ειδικός φρουρός πανικοβληθεί σε μία ενδεχόμενη επίθεση από πλήθος και απλώς τραβήξει όπλο. Οι συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις είναι αδύνατο να προσδιοριστούν με μεγάλη πιθανότητα να είναι καταστροφικές.
  Από την άλλη, τα φαινόμενα αυτά, αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς δεν είναι κατανοητό από το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας, ότι μία πολιτεία η οποία αδυνατεί να εξασφαλίσει στους πολίτες τις, τα βασικά της στοιχειώδους διαβίωσης, τα οποία κατ’ εμέ είναι:
  Α] Στέγαση
  Β] Σίτιση
  Γ] Θέρμανση
  Δ] Εργασία
  απλά δεν δικαιολογεί την ύπαρξή της στις συνειδήσεις των πολιτών. Με άλλα λόγια θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν τα παραπάνω βασικά στοιχεία διαβίωσης, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν και στοιχεία επιβίωσης. Δεν συζητάμε πλέον τι αυτοκίνητο θα έχουμε, τι σπίτι θα αγοράσουμε, που ή τι θα φάμε το βράδυ, αν θα ανάψουμε το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό! Συζητάμε για το αν θα έχουμε σπίτι, για το αν θα φάμε και δυστυχώς πολλοί εξ ημών είμαστε σίγουροι πως δεν θα μπορούμε να θερμανθούμε ικανοποιητικώς. Δεν απειλούνται οι πολυτέλειες που απολάμβαναν οι Έλληνες. Αλλά απειλούνται οι βασικές ανάγκες διαβίωσης και επιβίωσης. Και δυστυχώς οι ιστορία έχει δείξει πως πολιτείες οι οποίες άγγιξαν τα πραγματικά αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών τους, αργά ή γρήγορα είχαν άδοξο τέλος. Και οι πολιτείες ως μορφή και οι εκφραστές τους.

 29. Τι λέτε θα μας τρελάνετε;Επειδή τύχαινε και ήτανε αστυνομικοί των 900 ευρώ και διάλεξαν ένα επάγγελμα για να ζήσουν και όχι για να σκοτώσουν ή να βιάσουν χωρίς να φταίνε σε τίποτα άρα πρέπει να τους πλακώσουν στο ξύλο επειδή περνούσαν τυχαία από εκείνο το μέρος μόνο και μόνο επειδή ήταν αστυνομικοί αν αυτό δεν είναι φασισμός ε τότε τι είναι.
  Με την ίδια λογική αφου μερικοί αστυνομικοί βαράνε κόσμο αδικαιολόγητα άρα είναι »εχθροί» του λαού άρα όλοι οι αστυνομικοί είναι »κακοί» και »δολοφόνοι» γιατί με την ίδια λογικοί και πολλοί λαθρομετανάστες σκοτώνουν,βιάζουν,ληστεύουν,πουλάνε ναρκωτικά και η πλειοψηφία των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί όπως και η συντρηπτική πλειοψηφία των σοβαρών εγκλημάτων οφείλεται σε αλλοδαπούς γιατί όποιον αλλοδαπό βλέπουμε να μην τον πλακώνουμε στο ξύλο ή μήπως η συλλογική ευθύνη και η βία είναι καλή όταν προέρχεται από ακροαριστερά εξτρεμιστικά στοιχεία ενώ είναι κακιά και ακραία όταν προέρχεται από την άκρα δεξιά;
  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΔΕ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here