Ύαινες κουρνιάζουν στο πτώμα του Μega

0
1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από το εξώδικο της digea στην απόφαση του δικαστηρίου, άραγε βρέθηκε η πιο «κομψή» λύση για να δωθεί ένα τέλος στα όνειρα των εργαζομένων του καναλιού; Αλήθεια ή ακόμη ένα ψέμα;
Όσο υπάρχει ΑΦΜ το Μega εξακολουθεί να αναπνέει και να τροφοδοτεί παραφουσκωμένα σενάρια.

Μετράμε συνολικά έναν χρόνο, Μάρτιο 2016 ξεκίνησε ο γολγοθάς, μέτοχοι, τράπεζες, κυβέρνηση, όλοι μαζί πετροβολούσαν τη κότα που έκανε τα χρυσά αυγά.
Ο καθένας είχε τους δικούς του λόγους, οι πρώτοι δεν έβαζαν το χέρι στη τσέπη, γιατί δεν είχαν ή δεν κρατούσαν τα ηνία του μαγαζιού και πιθανώς αμφέβαλαν για τις ικανότητες εκείνων που το οδηγούσαν. Οι τράπεζες δούλεψαν με σύνεση το νομικό πλαίσιο και βρήκαν τρόπο να εισπράττουν χωρίς να δίνουν μία, όσο για τη κυβέρνηση, εκείνη απέτυχε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Συνέβη η πιο παράδοξη εξέλιξη, όσο κι αν πάλεψαν να κάψουν το κανάλι, πέτυχαν να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά του και να αναγνωριστεί η αξία και η τεράστια προσφορά του.

Εξαρτάται από ποια πλευρά βλέπεις το σήμα του σταθμού, αν είσαι απέξω έχεις κάθε λόγο να αναρωτιέσαι για τα κίνητρα των εμπλεκομένων και να αμφιβάλλεις. Όμως για όλους εμάς, τους εργαζόμενους του Μega, το βάσανο δεν περιγράφεται, ανήμποροι μετράμε τις μέρες μέχρι να βρεθεί κάποια λύση, μέχρι τότε μια ομάδα εργαζομένων συνεχίζει να έχει δουλειά, οργανώνει το πρόγραμμα των επαναλήψεων και το σπουδαιότερο, ο σταθμός συνεχίζει να δέχεται διαφημίσεις και να έχει έσοδα.

Εκεί είναι ο καβγάς με την Digea, Πώς κάποιος βγάζει χρήματα χωρίς να δίνει και να παίρνει λογαριασμό; Πώς είναι δυνατόν το Μega να εισπράττει, όταν πάνε μήνες που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, όπως κάνουν (;) οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί;

Αν και όλα αυτά ακούγονται λογικά, έχει η Digea δικαιοδοσία να κόψει ένα κανάλι; Υπάρχει σχετική νομοθεσία για κάτι τέτοιο ή πρόκειται για ψευτο-απειλές χωρίς αντίκρυσμα;
Στο δια ταύτα, για τους εργαζόμενους πόση σημασία έχει η πιθανή υποβάθμιση του σήματος από τη Digea;

Με το θυμικό βλέπω την αδικία κι είμαι έτοιμος να καταπιώ κάθε παραμύθι, ωστόσο η λογική δεν επιτρέπει να δω με σοβαρότητα αυτούς τους επιχειρηματίες, που συνεχίζουν τα λόγια και κοροϊδεύουν ψιλό γαζί τους εργαζόμενους του σταθμού και μαζί τους όλη τη κοινωνία.

Αρνητική ενέργεια και απογοήτευση, μόνο αυτά γεννούν οι φωστήρες που μήνες τώρα αφήνουν να διαρρέουν σενάρια λύσεων, χωρίς να τα διαψεύδουν και το μόνο που φοβούνται είναι μην χαλάσει το φιλανθρωπικό τους όνομα ή από την άλλη, μη χάσουν το χρήμα που πέφτει από τις καθημερινές διαφημίσεις και τους καθαρίζει τα χρέη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ