Υεμένη: Σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες που φέρονται να ανήκαν στην Αλ Κάιντα

 

Επιδρομή που πραγματοποιήθηκε με ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) των ΗΠΑ είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνδρες που φέρονται να ανήκαν στον βραχίονα της αλ Κάιντα στην Υεμένη την Τρίτη, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγές στις φυλές που ζουν στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη επιδρομή αυτού του είδους από τον Σεπτέμβριο.

Η επιδρομή σημειώθηκε εν μέσω του ευρύτερου πολέμου ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούτι και δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, τον οποίο η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) επιχειρεί να εκμεταλλευθεί.

Το αμερικανικό αεροσκάφος στοχοθέτησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις άνδρες ενώ κινούνταν στην περιοχή Νάτα, σε έναν δρόμο που συνδέει τις επαρχίες Μπάιντα και Σάμπουα. Το αεροπορικό πλήγμα κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα αφήνοντας τέσσερις απανθρακωμένες σορούς στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τις πηγές του Ρόιτερς.

Η ΑΚΑΧ είχε καταλάβει δύο πόλεις στη νότια Υεμένη στις αρχές του μήνα, ανατινάσσοντας το σπίτι του διοικητή μιας τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, πριν οι μαχητές της αποσυρθούν.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των μελών της ΑΚΑΧ. Παράλληλα η συμμαχία πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές αεροπορικές επιδρομές

Οι επιδρομές των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν σκοτώσει ορισμένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη της ΑΚΑΧ, περιλαμβανομένου του φερόμενου ως ηγέτη της οργάνωσης αυτής, του Νάσερ αλ Ουχάισι, τον Ιούνιο.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*