Γιλντιρίμ: Θα ξεριζώσουμε το κίνημα του Γκιουλέν – Στις ΗΠΑ όλα τα στοιχεία για τις παρανoμίες του

0
5

 

Στις αμερικανικές Αρχές παρασχέθηκαν στοιχεία για τις παρανομίες του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τονίζοντας ότι η Τουρκία θα αφαιρέσει «από τις ρίζες του» το κίνημά του.

Ο Γιλντιρίμ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, επειδή είπαν ότι θα εξετάσουν ενδεχόμενο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν μόνο εφόσον τους παρουσιαστούν σαφή στοιχεία.

«Στείλαμε στις ΗΠΑ τέσσερις φακέλλους για να ζητήσουμε την έκδοση του αρχιτρομοκράτη«, τόνισε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στην κοινοβολευτική ομάδα του και πρόσθεσε: «Θα τους παρουσιάσουμε περισσότερες αποδείξεις απ’ όσες θέλουν».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης πως η απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των στρατιωτικών επεμβάσεων στην Τουρκία επειδή στοχοθετήθηκαν πολίτες.

Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ακόμη πως η κυβέρνηση θα λάβει σημαντικές αποφάσεις αύριο Τετάρτη με στόχο τη διάσωση της χώρας από τις «έκτακτες συνθήκες» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση για να διασφαλίσει «100% την ασφάλεια» στη χώρα, αλλά δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβει.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως περιμένει ότι η οικονομία της Τουρκίας θα ανακάμψει γρήγορα από τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος και κάλεσε επίσης τους Τούρκους να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here