Υπ. Εργασίας: Δεν πρόκειται να κοπεί επίδομα απροστάτευτων παιδιών

0
4

 

Τη δική του απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης «κόβει τα επιδόματα» σε ευάλωτες ομάδες δίνει το υπουργείο Εργασίας που διαβεβαιώνει πως «κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών δεν πρόκειται να κοπεί» και «ουδέν ψευδέστερον».

Όπως τονίζει, «το περιεχόμενο των επιστολών που στάλθηκαν στις 14 Ιουνίου 2006 σε ορισμένους δήμους από το Διευθυντή Προστασίας Οικογένειας του υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος αθροίζονται πραγματικό και τεκμαρτό εισόδημα, είναι εσφαλμένο. Άθροιση πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος δεν νοείται ούτε στη φορολογική νομοθεσία ούτε, βέβαια, στη νομοθεσία που διέπει τα προνοιακά επιδόματα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «οι επιστολές που απαντούν σε ερωτήματα των Διευθύνσεων Πρόνοιας των δήμων, ερμηνεύοντας εσφαλμένα τη σχετική νομοθεσία, συντάχθηκαν και στάλθηκαν, χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή εισήγηση και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας Γενικής Διευθύντριας και πολύ περισσότερο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

«Ήδη, αποστέλλεται εγκύκλιος που αποκαθιστά τα πράγματα, ώστε κανείς και καμία δικαιούχος να μην χρειάζεται να ανησυχεί. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν διανοείται να κόψει τα επιδόματα για τα απροστάτευτα παιδιά ούτε να μειώσει, γενικά, την προστασία των παιδιών», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here