Υπ. Εργασίας: Σε 12 μηνιαίες δόσεις η επιστροφή του ΕΚΑΣ

0
8

 

Το ΕΚΑΣ αποτελεί προνοιακή και όχι συνταξιοδοτική παροχή, η οποία δίνεται, μετά από έλεγχο πόρων και επανακαθορίζεται, ετησίως, ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων αναφέρει το υπυοργείο Εργασίας ανακοινώνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα επιστραφεί το ΕΚΑΣ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο επανακαθορισμός γίνεται κάθε Ιούνιο, κατόπιν επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων. Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί επιδόματα σε πρώην δικαιούχους που έχουν υπερβεί τα εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με το υπουργείο, αυτά επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

«Η ίδια πάγια διαδικασία θα εφαρμοστεί και εφέτος» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι η επιστροφή θα γίνει σε 12 μηνιαίες δόσεις με ισόποσο συμψηφιστικό υπολογισμό της σύνταξης.

«Όσα τρομολαγνικά γράφτηκαν περί δήθεν δέσμευσης του ενός τρίτου της σύνταξης για τον συμψηφισμό δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και διαδίδονται αποκλειστικά και μόνο για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες» προσθέτει.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να παραβιάζει αρχές Δικαίου, νόμους και διεθνείς συνθήκες» τόνισε λίγο νωρίτερα ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here