Υπ.Οικ.: Δώσαμε αρκετό χρόνο – Δε θα δώσουμε και παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

0
7

 

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2015, είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016. Αυτό τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι ήδη δόθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα, για την υποβολή των δηλώσεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και των λογιστών – φοροτεχνικών.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ακόμα ότι ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου, αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό, είναι η 29η Ιουλίου 2016.

Τονίζει ακόμα πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 2016, παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξουν έκτακτα προβλήματα, όπως καθυστερήσεις στο TAXIS και μόνο  για συγκεκριμένες ημέρες.

Επίσης καλούνται πολίτες,  λογιστές – φοροτέχνες, το ΟΕΕ και όλοι οι σχετικοί φορείς, να συμβάλουν ώστε να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία έγκαιρα και χωρίς την λογική της «τελευταίας στιγμής», που μπορεί να οδηγήσει σε ταλαιπωρίες και υπερφόρτωση του συστήματος.

Μάλιστα το υπουργείο υπενθυμίζει και τα πρόστιμα που θα κληθούν να καταβάλουν όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση φόρου εισοδήματος:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here