Υπάλληλος εκβίαζε καταναλωτές για παραβιασμένα ρολόγια της ΔΕΗ

0
29
 

Συνελήφθη από την Οικονομικής Αστυνομίας 38χρονος Έλληνας, ιδιωτικός υπάλληλος, εταιρείας που είχε αναλάβει την εργολαβία για την μέτρηση των μετρητών της ΔΕΗ. για απόπειρα εκβίασης και υπεξαίρεσης.

Ο υπάλληλος ανάδοχου εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο καταμέτρησης των ρολογιών, όταν διαπίστωσε σε μετρητή οικίας να έχουν παραβιασθεί οι σφραγίδες, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη την καταβολή 200 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή προστίμου.

Σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο 38χρονος υπάλληλος παρέλαβε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα. Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • σφραγίδες κιβώτιων των μετρητών,
  • μολυβοσφραγίδες,
  • σύρματα σφράγισης,
  • απαρυθμιτήρας,
  • δύο μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία κατείχε παράνομα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται διευθύνσεις, ημερομηνίες, προσδιοριστικά στοιχεία ατόμων, κατηγορίες επιχειρήσεων και χρηματικά ποσά.

 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here