Υπέρ μηδενικών κυρώσεων σε Λισσαβώνα και Μαδρίτη ο Μοσκοβισί

0
4

 

Αντίθετος στην απόφαση του χθεσινού Eurogroup για επιβολή κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία φάνηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί που ευχήθηκε η ευρωζώνη να κινηθεί προς «μηδενικές κυρώσεις» σε βάρος των δύο χωρών για τις δημοσιονομικές αποκλίσεις τους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έκριναν ότι Λισσαβώνα και Μαδρίτη δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσουν τα ελλείμματά τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον 20 ημέρες για να προτείνει το ύψος των οικονομικών κυρώσεων, που δεν θα ξεπερνά το 0,2% του ΑΕΠ των χωρών αυτών.

«Εύχομαι να μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε προς μηδενικές κυρώσεις δεδομένου ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία θα μας δώσουν καλές εγγυήσεις», δήλωσε ο Μοσκοβισί στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Ποτέ δεν υπήρξα υποστηρικτής της λιτότητας, δεν πιστεύω ότι οι κανόνες γίνονται για να τιμωρούν, δεν πιστεύω ότι οι κυρώσεις είναι η κατάλληλη απάντηση για όλα» σημείωσε ο Επίτροπος.

Η διαδικασία που κινήθηκε από την ευρωζώνη είναι «περισσότερο μια διαδικασία παρακίνησης για μείωση των ελλειμμάτων» παρά «μια διαδικασία τιμωρίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here