Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 66% των Βρετανών

0
7

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών βρίσκεται η δημόσια υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI.

Στην ερώτηση «Πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της ΕΕ;» το 66% των Βρετανών απάντησε «Ναι», το 22% «Όχι» και το 12% απάντησε «δεν ξέρω».

«Η υποστήριξη για την παραμονή στην ΕΕ άρχισε να αυξάνεται πριν από τις εκλογές (του Μαΐου) και τώρα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 24 ετών, ακόμη και αν κάποιοι θα προτιμούσαν μια λιγότερο πολιτική ένωση», δήλωσε ο Γκίντεον Σκίνερ, επικεφαλής της πολιτικής έρευνας της δημοσκοπικής εταιρείας.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται μία περίπου εβδομάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες κατά την οποία ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα παρουσιάσει τα σχέδια του για να τροποποιήσει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ.

Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση οι περισσότεροι Βρετανοί -σε ποσοστό 57%– δεν έχουν την πεποίθηση πως ο Κάμερον θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί μια καλή συμφωνία για την Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here