Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ο Γιώργος Παπανδρέου

0
9

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ, καθώς «θέλει να παραμείνει στο ευρώ».
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ» δήλωσε o κ. Παπανδρέου σε δημοσιογράφους,  στο περιθώριο του Estoril Conferences, που πραγματοποιείται στη Λισαβώνα.
«Η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι «θα ήταν ίσως καλό να αφήσουν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός όσον αφορά το τι είναι έτοιμος να αποδεχθεί μεταξύ των απαραίτητων μέτρων», ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι Έλληνες πολίτες πουν «ναι, θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα»».
Αναφερόμενος επίσης στην πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ «δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή μου, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος».
«Ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών» των δημοσίων υπαλλήλων, προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here