Υπέρ του «Brexit» οι Βρετανοί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

0
1

Υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειοψηφία των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για λογαριασμό της εφημερίδας Independent.

Η δημοσκόπηση του ORB σε σύνολο 2.000 ανθρώπων έδειξε ότι το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων επιθυμεί να φύγει από την ΕΕ, ενώ το 48% επιθυμεί να παραμείνει.

Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο το 55% των ερωτηθέντων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής.

Παρόλο όμως που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή στροφή προς τον ευρωσκεπτικισμό, οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας πιστεύουν ότι τελικά η συμπόνια των Βρετανών προς τους Γάλλους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις θα βοηθήσει και δεν θα βλάψει την εκστρατεία κατά του Brexit.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 69% όσων είναι 18 με 24 ετών επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΕ και μόλις το 31% τάσσεται υπέρ του Brexit. Η υποστήριξη στην ΕΕ μειώνεται καθώς αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων και φτάνει μόλις το 38% μεταξύ των 65χρονων.

Στη Σκωτία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της ΕΕ (60%), ενώ ακολουθεί η Ουαλία με 56%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here