Υπέρ των βασανιστηρίων στους τρομοκράτες οι Αμερικανοί

US Army Sgt. Fernando Diaz blind folded has ice-cold water dumped over his head during a mock interrogation simulating water boarding August 30, 2012 at Schofield Barracks in Wahiawa, Hawaii.

 

Περίπου τα 2/3 των Αμερικανών θεωρούν ότι τα βασανιστήρια δικαιολογούνται για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση αντανακλά τα αισθήματα της αμερικανικής κοινής γνώμης στον απόηχο της σφαγής 14 ανθρώπων στο Σαν Μπερναρντίνο τον περασμένο Δεκέμβριο και της σειράς των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. Ο βαθμός υποστήριξης της εφαρμογής βασανιστηρίων είναι ανάλογος με εκείνον που απαντάται σε χώρες όπως η Νιγηρία, όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι σύνηθες φαινόμενο.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 25% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η εφαρμογή βασανιστηρίων για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατική δράση είναι «συχνά» δικαιολογημένη, ενώ το 38% θεωρούν ότι είναι «μερικές φορές» δικαιολογημένη. Μόνο το 15% έδωσαν κατηγορηματικά αρνητική απάντηση.

Το 82% των Ρεπουμπλικανών θεωρούν ότι η χρήση βασανιστηρίων είναι «συχνά» ή «μερικές φορές» δικαιολογημένη, έναντι 53% των Δημοκρατικών.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code