Υπέρ των μεταναστών διαδηλώνει η κόρη του Πάντοαν

0
5

 

Σε διαμαρτυρία υπέρ των μεταναστών μπροστά από την νομαρχία της πόλης Φότζια, κοντά στο Μπάρι πρωτοστάτησε η κόρη του Πιερ Κάρλο Πάντοαν, Βερόνικα, η οποία ανήκει στο δίκτυο Campagna in lotta (Ύπαιθρος που μάχεται).

Η διαμαρτυρία που διοργανώθηκε την ώρα που επισκεπτόταν την περιοχή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο, είχε στο στόχαστρό της μια παραγκούπολη όπου ζουν περίπου 2.000 αλλοδαποί στην τοποθεσία Ρινιάνο Γκαργκάνικο, οι οποίοι λαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές για την εργασία τους σε χωράφια.

«Η περιφέρεια της Απουλίας έχει ουσιαστικές ευθύνες, της έχουν ασκηθεί πιέσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να αλλάξει η κατάσταση. Αν όμως δεν οργανωθεί με άλλο τρόπο η όλη γεωργική εργασία, είναι ανώφελο να γίνεται λόγος για τη δυνατότητα να κλείσουν τα γκέτο» τόνισε η ακτιβίστρια.

Και ο ίδιος ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Ορλάντο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την καθημερινή πραγματικότητα της παραγκούπολης, όπου δεν υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εγκρίνει το γρηγορότερο δυνατόν νέους νόμους για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των μεταναστών», έγραψε ο επικεφαλής της ιταλικής δικαιοσύνης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here